Η αναπλ. τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ κα Αυγερινοπούλου με κλιμάκιο στο Κοτύχι

Επίσκεψη με Κλιμάκιο του Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτρη Αρβανίτη πραγματοποίησε

χθες το μεσημέρι η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης συζήτησε με την ηγεσία του Δήμου για θέματα υποδομών και περιβάλλοντος. Στάθηκε ιδιαίτερα στα επείγοντα ζητήματα, που προκαλούν οι επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον, τα αλλιεύματα και τις καλλιέργειες της περιοχής, με πιο πρόσφατα περιστατικά τις καταστροφές στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και τη Μυρσίνη, Λεχαινών.

Η κα Αυγερινοπούλου επεσήμανε τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου προσθέτοντας ότι η ανάπτυξή της χρειάζεται να γίνει με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο, δηλαδή με ισόρροπη ανάπτυξη του οικολογικού, κοινωνικού και οικονομικού παράγοντα της περιοχής. Σημείωσε επίσης, το έντονο πρόβλημα διάβρωσης εδάφους που αντιμετωπίζει ο Νομός Ηλείας, τόσο μετά τις πυρκαγιές, όσο και εξ’αιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος κατήγγειλε το ΥΠΕΚΑ, ότι στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών δεν περιελήφθη κανένα κονδύλι για την Ηλεία.

Στη σημερινή επίσκεψη, την κα. Αυγερινοπούλου συνόδευσαν η κα. Βασιλική Μπλέτσα Τοπογράφος Μηχανικός, ο κ. Χριστόφορος Καπόπουλος Ειδικός σε θέματα Διαχείρισης Ακτών, καθώς και ο κ. Φώτιος Κουρούβανης, Ειδικός στην Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος συμφώνησε εξ’άλλου, στην ανάγκη ενίσχυσης του λιμανιού της Κυλλήνης, καθώς και του οδικού δικτύου της περιοχής. Η κα. Αυγερινοπούλου ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Ειδική Συνεδρίαση Κλιμακίου Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ηλεία μετά από πρόσκλησή της, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ