Η κόντρα Κοτζιά - Καμμένου ο νέος πονοκέφαλος του Αλέξη Τσίπρα

Διαστάσεις μεγάλης ενδοκυβερνητικής κρίσης φαίνεται ότι παίρνει η σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου η οποία ξέσπασε στη χθεσινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών φαίνεται ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας «μπήκε σε δικά του χωράφια». Θεωρεί, μάλιστα, ότι με τη στάση του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στις ΗΠΑ αλλά και τις συνεχείς δηλώσεις του για το ονοματολογικό, εκθέτει την εξωτερική πολιτική της χώρας και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση σε ένα κομβικής σημασίας εθνικό ζήτημα.

Για αυτό τον λόγο έσπευσε χθες να αιφνιδιάσει ακόμα και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τον χορό των επιθέσεων στον Πάνο Καμμένο. Ο Νίκος Κοτζιάς, πάντως, περίμενε μεγαλύτερη στήριξη τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από κορυφαίους υπουργούς. Το γεγονός ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησαν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά δεν άρεσε στο Νίκο Κοτζιά, ο οποίος μετά το τέλος του υπουργικού έκανε σκέψεις ακόμα και για παραίτηση. 

Τις σκέψεις αυτές φαίνεται ότι μοιράστηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι οι αποφάσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης Συμφωνίας των Πρεσπών δεν ήταν μόνο προσωπικές αλλά κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, επιμένουν ότι η όλη διαχείριση στο ονοματολογικό αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή και υπογραμμίζουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος "να το πάει μέχρι τέλους" και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς πιστεύει ότι αυτή εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.  Παράλληλα, όμως σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος στη χθεσινή του τοποθέτηση περί ενότητας της κυβέρνησης, η οποία, όπως υπογραμμίζουν, αφορά όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, εκτιμούν ότι η επίσπευση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την υλοποίηση των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα λειτουργήσει πυροσβεστικά και θα αναστρέψει το κλίμα εσωστρέφιας που επικρατεί αυτή τη στιγμή εντός της κυβέρνησης. 

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πηγή

cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ