Η Ν.Ε. ΚΚΕ Ηλείας για το νομοσχέδιο των ναρκωτικών

Η Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει το νομοσχέδιο που αποποινικοποιεί τη χρήση, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και εμπορευματοποιεί την πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική

επανένταξη. Οι αρχικοί εμπνευστές του  - η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ ισχυρίζονται υποκριτικά ότι με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται το δικαίωμα στη θεραπεία, όταν με την υποχρηματοδότηση, ακόμα και οι υπάρχουσες δομές πρόληψης και απεξάρτησης από κάθε ουσία ("στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα) συρρικνώνονται και υπολειτουργούν.

Παράλληλα με την προώθηση της υποκατάστασης το μόνο που εξασφαλίζεται είναι το "δικαίωμα" να θεωρείται ο εξαρτημένος, "ασθενής πάσχων από χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο" και το "δικαίωμα" της πρόσβασης σε υπηρεσίες διά βίου χορήγησης υποκατάστατων.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής, η συντήρηση και η διάδοση του φαινομένου, ειδικά σήμερα που η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης θα αυξήσει τόσο τη ζήτηση όσο και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Τελικός αποδέκτης είναι η νεολαία και η χειραγώγησή της, σε συνθήκες που η ανεργία γιγαντώνεται, που η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Την ίδια στιγμή που στερούν από το λαό και τη νεολαία στοιχειώδη δικαιώματα, διακηρύττουν το "δικαίωμα" στη χρήση. Καμία αναμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός και η νεολαία. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τη ναρκω-κουλτούρα που καλλιεργεί η άρχουσα τάξη και οι "ελευθεριακοί" στυλοβάτες της, είναι αγώνας που συνδέεται άμεσα με τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία.

Είμαστε αντίθετοι τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική όσο και με τις πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος. Πιστεύουμε στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Το γεγονός ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αρκεί να υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ