Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε το plan b, αλλά δεν το έχει εγκρίνει ως εθνική γραμμή

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για το εναλλακτικό σχέδιο του Πάνου Καμμένου έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου στην ΕΡΤ.

«Στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μια άρνηση και όταν είσαι ενώπιον του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και στη δική σου άρνηση πρέπει να κάνεις μια εναλλακτική πρόταση.Την εναλλακτική πρόταση την ξέρει ο Τσίπρας αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως εθνική γραμμή και εθνική πολιτική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Καταθέτουμε μια προσωρινή πρόταση, την κατέθεσα ως εταίρος» συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες την αρνήθηκαν, στηρίζοντας παράλληλα τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ούτε υποκαθιστώ τον πρωθυπουργό, ούτε κανέναν. Από την στιγμή που αρνήθηκα την συμφωνία κατέθεσα μια πρόταση»σημείωσε ενώ άσκησε σκληρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Τα άλλα κόμματα τι πρόταση έχουν; Παίζουν κρυφτούλι. Κι εμείς τέοιο κρυφτούλι δεν θα παίξουμε. Εγώ σε πολιτικό επίεπδο καταλαβαίνω και αποδέχομαι τις ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε

«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Η κυβέρνηση δημιουργήθηκε για τρεις κοινούς σκοπούς: έξοδος από τα μνημόνια, καταπολέμηση της διαφθοράς και η ανάπτυξη τηςΕλλάδας. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Είπαμε να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ σε μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλιωσης. Εμείς δεν βρεθήκαμε με τον Τσίπρα μαζί για να του κρύψω τα υποβρύχια όπως έκανε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Είμαστε σε πλήρη αρμονία με τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος.

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σάκη Παπαδόπουλου, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως αποτελούν απόρροια του γεγονότος ότι αρνήθηκε να πραγματοποιήσει ρουσφέτι που του ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε κατηγορήσει τον κυβερνητικό εταίρο για εθνικολαϊκισμό, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αναφορικά με το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για αναβάθμιση της Ελλάδας, σχολιάζοντας ότι «ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι». «Σε αυτό το ταξίδι πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότιστην τριμερή Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα. Αυτό που εξασφαλίσαμε από τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας», εξήγησε ο κ. Καμμένος.

Πηγή

cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ