Κατρίνης Άρση απαγόρευσης για μετεγγραφές αδελφών - φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, φέρνει στο προσκήνιο ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Με επίκαιρη ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, ο κ. Κατρίνης ζητά την επαναφορά της δυνατότητας μετεγγραφής εσωτερικού για τα αδέλφια που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των πόλεων (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης) της χώρας.

«Σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία πολλές οικογένειες αδυνατούν να συντηρήσουν δύο ή ακόμα και ένα σπίτι εκτός της μόνιμης κατοικίας τους», ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Σύμφωνα με την αναφορά του ιδίου, με το Ν. 3966/2011 καταργήθηκαν οι μετεγγραφές εσωτερικού για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, συνθήκη που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις οικογένειες και επιβαρύνει σε σημαντικό βαθμό τους ήδη βεβαρυμμένους οικιακούς προϋπολογισμούς.

«Την ίδια στιγμή οι φοιτητικές εστίες αδυνατούν να καλύψουν ικανοποιητικό ποσοστό αιτήσεων, συνυπολογίζοντας ότι αυτές -οι αιτήσεις- έχουν  πολλαπλασιαστεί την τελευταία διετία», τόνισε ο κ. Κατρίνης προς την ηγεσία του Υπουργείου.

Σημαντική διέξοδο από το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα,  που βιώνουν  οι  οικογένειες, θα μπορούσε να αποτελέσει, σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη,  η δυνατότητα ελεύθερης μετεγγραφής αδελφών που σπουδάζουν σε τμήματα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς να ανατρέπει τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων και να αλλοιώνει το χαρακτήρα των εξετάσεων.

Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος απευθυνόμενος προς την ηγεσία του Υπουργείου, ζητά  από την  Κυβέρνηση  να επαναφέρει την παρ.3 του άρθρου 25 του Ν.3879/2010 με την οποία επιτρέπεται η χωρίς ποσοτικό περιορισμό μετεγγραφή και των δύο αδελφών σε αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ