Κατρίνης: Άρση οριζόντιας αύξησης στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Την άρση της οριζόντιας αύξησης κατά 19% στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ , η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η του Φεβρουαρίου, ζητά ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης

Κατρίνης απ’ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω σχετικής ερώτησης, την οποία κατέθεσε.

“Η οριζόντια αύξηση του αγροτικού τιμολογίου αποτελεί μια κατεξοχήν άδικη μεταχείριση του αγροτικού πληθυσμού”, σχολιάζει ο κ. Κατρίνης και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να εξετάσει το ενδεχόμενο της άρσης της, συνυπολογίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας καθώς και τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες της Ηλείας είτε από το πλήγμα που έχουν καταφέρει στις καλλιέργειες τα φυσικά φαινόμενα είτε από τη μη διάθεση των προϊόντων τους.

Παράλληλα, ο κ. Κατρίνης, ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο  δημιουργίας κατηγοριών, προκειμένου να υπάρξει κλιμακωτή αύξηση στο αγροτικό τιμολόγιο με στόχο να επέλθουν ελαφρύνσεις για τους γεωργούς, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να καταβάλλουν το αυξημένο αντίτιμο του αγροτικού τιμολογίου, λόγω της οικονομικής ζημιάς,  την οποία έχουν υποστεί.

Σημειώνεται δε, ότι εκτός από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που έχει ως συνέπεια την ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου με  ό,τι αυτό συνεπάγεται, ο αγροτικός κλάδος -τουλάχιστον την τελευταία πενταετία -έχει δεχθεί μεγάλη συμπίεση με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των γεωργών.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.