Κατρίνης: Ανάπτυξη της κρουαζιέρας με πολλαπλά οφέλη για την Ηλεία

Την άμεση υποστήριξη και ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νομό Ηλείας ζητά με παρέμβασή του στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ

κ. Μιχάλης Κατρίνης. Ο κ. Κατρίνης κρίνει αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο νομό, η οποία λειτουργεί συνδυαστικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και φέρνει οφέλη για τους επαγγελματίες που σχετίζονται με άμεσο και έμμεσο τρόπο με τον κλάδο του τουρισμού.

Με αφορμή τις εκπεφρασμένες ανησυχίες των επαγγελματιών της Ηλείας για το μέλλον της κρουαζιέρας, ο βουλευτής παρεμβαίνοντας στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  ζητεί την ενεργοποίηση άμεσων αντανακλαστικών και τη λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την περαιτέρω  ανάπτυξη και αυτής της μορφής του τουρισμού στο νομό, αξιοποιώντας παράλληλα και  το διεθνούς απήχησης όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μέσω της παρέμβασής του, ο βουλευτής κ. Μ. Κατρίνης, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να λάβει μέτρα για άρση των αγκυλώσεων, που οδηγούν σε ανάσχεση της περαιτέρω ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο νομό, και αξιοποίηση στο έπακρον  όλων των πλεονεκτημάτων της Ηλείας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο άμεσο και μακρύτερο μέλλον.

«Η κρουαζιέρα αποτελεί για το νομό Ηλείας σημαντικό «αιμοδότη»  για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, που σχετίζονται άμεσα  και έμμεσα με την βιομηχανία του τουρισμού», σχολίασε ο κ. Μ. Κατρίνης και πρόσθεσε ότι κατά την τελευταία πενταετία το λιμάνι του Κατακόλου, παρά τις ελλείψεις σε υποδομές, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της διεθνούς κρουαζιέρας δεδομένης της συνδυαστικής λειτουργίας του με τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, που βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη