Κατρίνης, Αντωνακόπουλος, Κοντογιάννης, Βλαγκούλης για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες

Δηλώσεις και επιστολές για το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες της Ηλείας έκαναν αρκετοί απο τους Ηλείους βουλευτές και πολιτευτές. Διαβάστε τι λένε Κατρίνης,

Αντωνακόπουλος, Κοντογιάννης και Βλαγκούλης για το θέμα αυτό.

Κατρίνης: Επίσπευση διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες

Την αναγκαιότητα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες επεσήμανε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης στον αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, μετά και την υπογραφή της σχετικής απόφασης, η οποία ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των χρημάτων στους δικαιούχους.

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε  ζήτημα υψηλής προτεραιότητας η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων να ολοκληρωθεί σε άμεσο χρόνο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή των ποσών που τους αναλογούν  με την παράλληλη συρρίκνωση του περιθωρίου αναμονής.

«Ο προληπτικός έλεγχος των καταχωρηθέντων στην αίτηση επιστροφής φορολογικών στοιχείων είναι αναγκαίο να γίνει στον συντομότερο δυνατό χρόνο», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Κατρίνης εκτιμώντας ότι η επιστροφή του ΦΠΑ στους δικαιούχους θα δώσει σημαντική ανάσα στους αγρότες, οι οποίοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους εξαιτίας και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Μάλιστα, ο κ. Μ. Κατρίνης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε ο έλεγχος, ο οποίος επικεντρώνεται αρχικώς στις αιτήσεις με αιτούμενο ποσό από 10.000 ευρώ και άνω, να ολοκληρωθεί άμεσα προκειμένου σε καιρούς οικονομικά δυσμενείς οι αγρότες  να μπορέσουν να λάβουν  “οικονομική ανάσα”.

“Με δεδομένο ότι η στρόφιγγα των πιστώσεων για την νέα καλλιεργητική περίοδο έχει περιοριστεί δραματικά, η επιστροφή του ΦΠΑ θα ανακουφίσει τους αγρότες”,  δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης.
Διευκρίνισε δε, ότι με την  επιστροφή του ΦΠΑ  θα μπορέσουν να  ”επενδύσουν” στην φροντίδα των καλλιεργειών τους συνεκτιμώντας ότι η περσινή χρονιά για την συντριπτική τους  πλειοψηφία υπήρξε ζημιογόνα και στο εμπορικό σκέλος και στην απόδοση των καλλιεργειών.

Αντωνακόπουλος: "Υποβολή δικαιολογητικών για επιστροφή ΦΠΑ Αγροτών σε όλες τις ΔΟΥ"

Με αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής  Τάκης Αντωνακόπουλος,  προς τον υπουργό οικονομικών, ζητά να επανεξετάσει την εγκύκλιο που εξέδωσε σχετικά με την υποβολή αιτήσεων επιστροφής  ΦΠΑ των αγροτών,  έτσι  ώστε  να γίνονται δεκτές από όλες τις  ΔΟΥ του νομού. Η αναφορά έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδώσατε στις 30-3-2012, οι δικαιούχοι φ.π.α. αγρότες πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου. Στο νομό Ηλείας, μόνο η ΔΟΥ  Πύργου διαθέτει τμήμα ελέγχου. Δηλαδή όλες οι αιτήσεις του νομού θα κατατεθούν στην ΔΟΥ  Πύργου.

Αυτό σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία για τους αγρότες καθώς και για τους υπαλλήλους της ΔΟΥ  Πύργου όπως επίσης και μεγάλη καθυστέρηση. Ήδη ο Αγροτικός συνεταιρισμός μεταποιημένων οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας (οργάνωση παραγωγών βιομηχανικής ντομάτας – κορινθιακής σταφίδας) διαμαρτύρεται έντονα για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σας διαβιβάζω την ανακοίνωση –επιστολή.

Παρακαλώ κύριε Υπουργέ, όπως επανεξετάσετε την συγκεκριμένη απόφαση.   


Κοντογιάννης: Να διευκολυνθούν οι αγρότες για το ΦΠΑ

Τη διευκόλυνση των αγροτών της Ηλείας ως προς την επιστροφή του Φ.Π.Α ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας κ. Γεράσιμου Καλλιμώρου, με την οποία ζητείται να επανεξεταστεί η Απόφαση που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Π. οικονόμου ΠΟΛ.1084/30.3.2012, ως προς το σκέλος της κατάθεσης των αιτήσεων από τους αγρότες μόνο στις ΔΟΥ που διαθέτουν τμήμα ελέγχου, καθώς στην Ηλεία τμήμα ελέγχου υπάρχει μόνο στη ΔΟΥ Πύργου.    

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να υπάρξει τροποποίηση της απόφασης και να γίνει δεκτό το αίτημα των αγροτών ώστε να μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις στην ΔΟΥ που υπάγεται ο κάθε αγρότης και η κάθε συνεταιριστική ένωση.


Βλαγκούλης: Ταλαιπωρούν με το ΦΠΑ τους Ηλείους αγρότες

Η αγανάκτηση των αγροτών είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού βρίσκονται για μια φορά ακόμα απέναντι, σε μια Κρατική Διοίκηση που εξακολουθεί να λειτουργεί, τυπολατρικά και γραφειοκρατικά και  χωρίς κανένα κοινωνικό πρόσωπο…

Την δήλωση αυτή έκανε χθες, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης ο οποίος έγινε ενήμερος  για την ταλαιπωρία που πρέπει τώρα να υποστούν οι αγρότες σχετικά με την διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τους αρμόδιους υπερεσιακούς παράγοντες, οι αγρότες μας, όπου και αν βρίσκονται  σε όλο το Νομό και παρά τις δυσκολίες μετακίνησης που αντιμετωπίζουν, υποχρεώνονται με τα νέα δεδομένα, να προσέλθουν μόνο στη ΔΟΥ  Πύργου και να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να τύχουν της επιστροφής του συγκεκριμένου φόρου, όπως, άλλωστε δικαιούνται.

Είναι να απορεί κανείς με αυτά τα τραγελαφικά  που συμβαίνουν στην Ελλάδα, είπε ο κ. Βλαγκούλης φανερά εκνευρισμένος από αυτό το γεγονός. Δεν σκέπτονται ούτε τις ημέρες του Πάσχα – είπε χαρακτηριστικά ο Ηλείος πολιτικός ούτε τια αδυναμίες του αγροτικού κόσμου, που στην πλειοψηφία του, δεν έχει την ….πολυτέλεια των μετακινήσεων.

Το θέμα σίγουρα πρέπει να επανεξετασθεί και να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την επιστροφή ΦΠΑ στην πλησιέστερη ΔΟΥ της περιοχής τους και όχι σε ένα και μόνο υποκατάστημα.

Ο κ. Βλαγκούλης μάλιστα διαβεβαίωσε  να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και ειδικότερα στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Οικονόμου, ο οποίος δυστυχώς , επεφύλαξε άλλη  μία αρνητική αντιμετώπιση για τους Ηλείους πολίτες…..

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Ευπρεπές Cooking & Decor