Κατρίνης: "Απαγορευτικό" το τέλος ακινήτων για την στεγασμένη κτηνοτροφία

Την αναγκαιότητα επανεξέτασης του θέματος που αφορά στην επιβολή τέλους στις στεγασμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις έθεσε στον Υπ. Οικονομικών ο βουλευτής Ηλείας, κ. Μ. Κατρίνης,

αντιλαμβανόμενος την ανησυχία των κτηνοτρόφων της Ηλείας, η οποία και του μεταφέρθηκε,  για το διαφαινόμενο δυσβάσταχτο υψηλό κόστος που θα κληθούν να επωμιστούν για τα έτη 2011 και 2012, μέσω αυτής της εισφοράς.

Η ένταξη στην έκτακτη εισφορά των στεγασμένων μονάδων- δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου  Ηλείας κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος στον βουλευτή κ. Μ. Κατρίνη -  αποσταθεροποιεί ακόμη περισσότερο την ήδη σαθρή βάση στην οποία «πατά» η  κτηνοτροφία, εξαιτίας της ασφυκτικής οικονομικής  πίεσης που ασκείται στον κλάδο τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

«Η ενσωμάτωση των βουστασίων και των χοιροστασίων στην επιβολή του τέλους για τα ακίνητα θα σημάνει ένα εξαιρετικά δυσμενές κόστος για τους ιδιοκτήτες τους», επεσήμανε  ο κ. Θεοδωρόπουλος  στον βουλευτή κ. Κατρίνη, ο οποίος  εν συνεχεία παρενέβη στον Υπ. Οικονομικών, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο  εξαίρεσης αυτών των μονάδων απ’ την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα.

Με βάση τις τιμές που έχουν προσδιοριστεί, (3 ευρώ το τ.μ. για τις στεγασμένες μονάδες 10ετιας και μέχρι 4 για τις νεώτερες) το κόστος εκτιμάται ότι θα είναι δυσβάστακτο.
«Οι στεγασμένες εγκαταστάσεις ενός μέσου βουστασίου ή χοιροστασίου καλύπτουν κατά μέσο όρο επιφάνεια πέντε στρεμμάτων», δήλωσε επί παραδείγματι ο κ. Κατρίνης, πράγμα το οποίο - βάσει τιμών ανά τ.μ. και παλαιότητας - σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να καταβάλλουν από 15.000 – 20.000 ευρώ για το 2011 και το ίδιο για το 2012.

Εξίσου σημαντικό είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι προβατοτρόφοι, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κατρίνη, ο οποίος εκτιμά ότι η επιβολή του τέλους θα αποδυναμώσει περαιτέρω  την οργανωμένη κτηνοτροφία.

«Ο κλάδος δέχεται ισχυρές  πιέσεις σε ένα οικονομικό περιβάλλον, του οποίου βασικά στοιχεία είναι , η συνεχώς ανατίμηση των ζωοτροφών, τα «ανοικτά δάνεια» για την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων και η ταυτόχρονη συμπίεση της τιμής πώλησης των προϊόντων», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κατρίνης, προτρέποντας την ηγεσία του Υπουργείου να εξετάσει το ζήτημα αυτό με ιδιαίτερη βαρύτητα.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη