Κατρίνης: Ζήτησε έμπρακτες δεσμεύσεις για την Ολυμπία Οδό

Σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα για ένα προς ένα τα θολά σημεία τα οποία έχουν να κάνουν με το μέλλον  της Ολύμπιας Οδού, ζήτησε από τον υπουργό

Μεταφορών κ. Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Κατρίνης δήλωσε:

΄΄Ζήτησα από την  ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με το  φυσικό αντικείμενο του έργου, δηλαδή μέχρι που θα φτάσει ο δρόμος.

Ρώτησα αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση σχετικά με  την περιοχή του Καϊάφα και εάν η κοινοπραξία δέχεται την ανατολική χάραξη που αποτελεί πρόταση  των τοπικών φορέων και του υπουργείου, από την στιγμή που η «μηδενική λύση» απορρίφθηκε τόσο από το ΣτΕ όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακόμα και το κομμάτι Πάτρα- Πύργος για το οποίο το υπουργείο διαβεβαίωνε κατηγορηματικά  ότι θα ολοκληρωθεί, φαίνεται να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ υπουργείου και παραχωρησιουχών, κάτι το οποίο θεωρείται αδιανόητο για τους πολίτες της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδα

Ζήτησα ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις των τεχνικών συμβούλων στους οποίους έχει απευθυνθεί το υπουργείο και αφορούν το φυσικό αντικείμενο, το χρονοδιάγραμμα και το μοντέλο χρηματοδότησης του έργου.

Όσον αφορά στην αιτίαση των παραχωρησιούχων ότι λόγο καθυστέρησης του έργου αποτελεί η μειωμένη είσπραξη από τα διόδια,  τόνισα ότι είναι απαράδεκτο να εισπράττονται διόδια όταν το έργο εδώ και ένα χρόνο έχει βουλιάξει.

Από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αφού  ο  στόχος είσπραξης των διοδίων είναι στο 19% και η πρόοδος του έργου στο 28 %, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στο σκέλος της είσπραξης των διοδίων.΄΄

Η ηγεσία του Υπουργείου εξέφρασε για μια ακόμα φορά την πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του έργου με τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ σε συγκεκριμένα τμήματα.

Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και επίπονες, αποφεύγοντας όμως να δώσουν σαφείς απαντήσεις τόσο για το χρονοδιάγραμμα όσο και για το  φυσικό αντικείμενο του έργου. Ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι θα γίνει επαναχάραξη στην περιοχή του Καϊάφα , αλλά με την επόμενη προγραμματική περίοδο( δηλαδή μετά το 2013 ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του κ. Κατρίνη για τον αυξημένο ρόλο της Επιτροπής Οικονομικών στην παρακολούθηση και τροποποίηση της σύμβασης της Ολύμπιας οδού συμφώνησε το σύνολο σχεδόν των παριστάμενων βουλευτών απ’ όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ