Κατρίνης: Στον υπ. Οικονομικών η διαμαρτυρία των κατοίκων της Φιγαλείας για τη Δ.Ο.Υ.

Αναφορά για το ζήτημα της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. Ανδρίτσαινας στη Δ.Ο.Υ. Κρεσταίνων και τις παρενέργειες που έχουν δημιουργηθεί για τους κατοίκους

της δημοτικής ενότητας Φιγαλείας κατέθεσε στον Υπουργό των Οικονομικών ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης. Ο κ. Κατρίνης μετέφερε στον Υπουργό την ανησυχία των κατοίκων του διευρυμένου δήμου Ζαχάρως σχετικά με την απόφαση περί μεταφοράς της Δ.Ο.Υ Ανδρίτσαινας και συνένωσής της με την Δ.Ο.Υ Κρεσταίνων με έδρα την Κρέσταινα.

«Οι κάτοικοι θεωρούν πως η δημοτική τους ενότητα επιβάλλεται να υπαχθεί στην Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως», δήλωσε προς τον Υπουργό ο κ. Μ. Κατρίνης επεξηγώντας ότι τα πέντε από τα έξι δ.δ. του τέως δήμου Φιγαλείας ανήκαν στην Δ.Ο.Υ. Ανδρίτσαινας και το έκτο στη Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως.

«Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι πρέπει να μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως δεδομένου ότι συνηγορούν γεωγραφικοί, πληθυσμιακοί, συγκοινωνιακοί και οικονομικοί λόγοι», αναφέρει ο κ. Κατρίνης προς τον Υπουργό επεξηγώντας ότι για να μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Κρεσταίνων θα διανύσουν επιπλέον περίπου είκοσι  χιλιόμετρα.

«Για τον λόγο αυτό ζητούν να ενταχθούν οι έξι τοπικές κοινότητες του τέως δήμου Φιγαλείας στη Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως και όχι στη Δ.Ο.Υ. Κρεσταίνων», λέγει ο κ. Μ. Κατρίνης Σε κοινή επιστολή που απέστειλαν και στο Βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρίνη επαγγελματίες, αγρότες και συναλλασσόμενοι φορείς, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί διατυπώνονται μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:

«Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, απαιτούμε την άμεση απόσπαση της περιοχής δημοτικής ενότητας Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως  από την αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Ανδρίτσαινας και υπαγωγή της στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως, όπου είναι και η έδρα του Δήμου μας και εκεί εξυπηρετούμαστε σε θέματα υπηρεσιών.

Είναι αδιανόητο, σε περιόδους κρίσης, οι φορολογούμενοι να αναγκάζονται να διανύουν τριάντα χιλιόμετρα προς τη Ζαχάρω, να την προσπερνούν και να διανύουν επιπλέον εικοσιπέντε  χιλιόμετρα για την Κρέσταινα για μια απλή συναλλαγή με τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, που μόνον οικονομικό μαρασμό και έξαρση του παραεμπορίου μπορούν να φέρουν σε μια περιοχή τόσο βασανισμένη σαν τη δική μας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ