Κατρίνης: Στον υπ. Οικονομικών η διαμαρτυρία των κατοίκων της Φιγαλείας για τη Δ.Ο.Υ.

Αναφορά για το ζήτημα της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. Ανδρίτσαινας στη Δ.Ο.Υ. Κρεσταίνων και τις παρενέργειες που έχουν δημιουργηθεί για τους κατοίκους

της δημοτικής ενότητας Φιγαλείας κατέθεσε στον Υπουργό των Οικονομικών ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης. Ο κ. Κατρίνης μετέφερε στον Υπουργό την ανησυχία των κατοίκων του διευρυμένου δήμου Ζαχάρως σχετικά με την απόφαση περί μεταφοράς της Δ.Ο.Υ Ανδρίτσαινας και συνένωσής της με την Δ.Ο.Υ Κρεσταίνων με έδρα την Κρέσταινα.

«Οι κάτοικοι θεωρούν πως η δημοτική τους ενότητα επιβάλλεται να υπαχθεί στην Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως», δήλωσε προς τον Υπουργό ο κ. Μ. Κατρίνης επεξηγώντας ότι τα πέντε από τα έξι δ.δ. του τέως δήμου Φιγαλείας ανήκαν στην Δ.Ο.Υ. Ανδρίτσαινας και το έκτο στη Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως.

«Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι πρέπει να μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως δεδομένου ότι συνηγορούν γεωγραφικοί, πληθυσμιακοί, συγκοινωνιακοί και οικονομικοί λόγοι», αναφέρει ο κ. Κατρίνης προς τον Υπουργό επεξηγώντας ότι για να μεταφερθούν στη Δ.Ο.Υ. Κρεσταίνων θα διανύσουν επιπλέον περίπου είκοσι  χιλιόμετρα.

«Για τον λόγο αυτό ζητούν να ενταχθούν οι έξι τοπικές κοινότητες του τέως δήμου Φιγαλείας στη Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως και όχι στη Δ.Ο.Υ. Κρεσταίνων», λέγει ο κ. Μ. Κατρίνης Σε κοινή επιστολή που απέστειλαν και στο Βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρίνη επαγγελματίες, αγρότες και συναλλασσόμενοι φορείς, σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί διατυπώνονται μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:

«Λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, απαιτούμε την άμεση απόσπαση της περιοχής δημοτικής ενότητας Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως  από την αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Ανδρίτσαινας και υπαγωγή της στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Ζαχάρως, όπου είναι και η έδρα του Δήμου μας και εκεί εξυπηρετούμαστε σε θέματα υπηρεσιών.

Είναι αδιανόητο, σε περιόδους κρίσης, οι φορολογούμενοι να αναγκάζονται να διανύουν τριάντα χιλιόμετρα προς τη Ζαχάρω, να την προσπερνούν και να διανύουν επιπλέον εικοσιπέντε  χιλιόμετρα για την Κρέσταινα για μια απλή συναλλαγή με τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, που μόνον οικονομικό μαρασμό και έξαρση του παραεμπορίου μπορούν να φέρουν σε μια περιοχή τόσο βασανισμένη σαν τη δική μας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.