Κατρίνης: Τροπολογία για μεταγραφές φοιτητών

Την ελεύθερη μετεγγραφή φοιτητών,αδελφών που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις - εκτός των τμημάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης- για τον περιορισμό του κόστους σπουδών,

ζητά ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης με τροπολογία- προσθήκη που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μ. Κατρίνη αυτή η τροπολογία θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε οικογένειες διότι θα παρασχεθεί η δυνατότητα ελεύθερης μετεγγραφής των αδελφών που σπουδάζουν σε τμήματα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς να ανατρέπει τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων και να αλλοιώνει το χαρακτήρα των εξετάσεων.

Ως εκ τούτου, σχολιάζει ο ίδιος, κρίνεται σκόπιμη η επαναφορά της παρ. 3 του άρθρου 25 του Ν. 3879/2010 με την οποία επιτρέπεται η χωρίς ποσοτικό περιορισμό μετεγγραφή και των δύο αδελφών σε αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι με το Ν. 3966/2011 καταργήθηκαν οι μετεγγραφές εσωτερικού για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία πολλές οικογένειες αδυνατούν να συντηρήσουν δύο ή ακόμα και ένα σπίτι εκτός της μόνιμης κατοικίας.

Την ήδη αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση επιβαρύνουν οι αλλεπάλληλες μειώσεις στις αποδοχές των μισθωτών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα, που προκαλούνται από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Μνημονίου.

Η κατάσταση δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι την ίδια στιγμή οι φοιτητικές εστίες αδυνατούν να καλύψουν ικανοποιητικό ποσοστό αιτήσεων, αιτήσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία διετία.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ