Κατρίνης: Τροπολογία για μεταγραφές φοιτητών

Την ελεύθερη μετεγγραφή φοιτητών,αδελφών που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις - εκτός των τμημάτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης- για τον περιορισμό του κόστους σπουδών,

ζητά ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης με τροπολογία- προσθήκη που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μ. Κατρίνη αυτή η τροπολογία θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε οικογένειες διότι θα παρασχεθεί η δυνατότητα ελεύθερης μετεγγραφής των αδελφών που σπουδάζουν σε τμήματα εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, χωρίς να ανατρέπει τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων και να αλλοιώνει το χαρακτήρα των εξετάσεων.

Ως εκ τούτου, σχολιάζει ο ίδιος, κρίνεται σκόπιμη η επαναφορά της παρ. 3 του άρθρου 25 του Ν. 3879/2010 με την οποία επιτρέπεται η χωρίς ποσοτικό περιορισμό μετεγγραφή και των δύο αδελφών σε αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι με το Ν. 3966/2011 καταργήθηκαν οι μετεγγραφές εσωτερικού για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία πολλές οικογένειες αδυνατούν να συντηρήσουν δύο ή ακόμα και ένα σπίτι εκτός της μόνιμης κατοικίας.

Την ήδη αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση επιβαρύνουν οι αλλεπάλληλες μειώσεις στις αποδοχές των μισθωτών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και του ιδιωτικού τομέα, που προκαλούνται από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Μνημονίου.

Η κατάσταση δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι την ίδια στιγμή οι φοιτητικές εστίες αδυνατούν να καλύψουν ικανοποιητικό ποσοστό αιτήσεων, αιτήσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία διετία.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη