Κατρίνης: Προτεραιότητες το έθνικό συμφέρον και η ευρωπαϊκή προοπτική

Ο Προϋπολογισμός του 2012 είναι «όχημα για την αλλαγή πορείας της χώρας προς μια νέα εποχή» τόνισε στην ομιλία του, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή

Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Βουλευτής Ν. Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, ως γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

«Πρόκειται για την πρώτη πολιτική απόφαση της νέας κυβέρνησης» τόνισε, ο κ. Κατρίνης αναφερόμενος στην ωριμότητα με την οποία θα πρέπει οι παρατάξεις να προσέλθουν στη συζήτηση του προϋπολογισμού, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον αντί της έντονης κομματικής αντιπαράθεσης, που αποτέλεσε το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αντίστοιχων συζητήσεων στο παρελθόν. 

«Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που κατέρρευσε γιατί βασίστηκε σε σαθρά θεμέλια και σε μια οικονομία που επί χρόνια στηρίχθηκε σε δανεική και επίπλαστη ευημερία, δεν έχουμε παρά να αντιπροτείνουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα μας οδηγήσει με αξιώσεις σε μια νέα εποχή. Και σε ένα πολιτικό σύστημα που εθίστηκε στα εύκολα και ωραία λόγια και στους εντυπωσιασμούς, δεν έχουμε παρά να πούμε την αλήθεια», δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Ο ίδιος τόνισε πως απαίτηση της κοινωνίας  είναι η διασφάλιση της προοπτικής της χώρας,  η οποία μπορεί να συμβεί μόνον εάν αποφευχθεί η χρεοκοπία και μόνον στο πλαίσιο της παραμονής της στην Ευρωζώνη. Αυτήν την προοπτική πρέπει να διασφαλίσει ο οικονομικός προγραμματισμός του 2012, ο οποίος θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

«Αναγκαία συνθήκη για να παραμείνουμε στην Ευρώπη είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να μην έχει η χώρα ανάγκη από εξωτερικές δυνάμεις  – και ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ο πρώτος, μετά από χρόνια, που θα οδηγήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα», είπε.

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια χαρακτηρίστηκαν από μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας – προσπάθεια που ξεκίνησε από την πολιτική ηγεσία αλλά στηρίχθηκε έμπρακτα απ’ τον ελληνικό λαό, με την υπομονή και τις επώδυνες θυσίες του. Χάρη σε αυτήν την προσπάθεια αποφεύχθηκαν μέχρι σήμερα τα χειρότερα.

Ο νέος προϋπολογισμός αξιόπιστος, ρεαλιστικός και ελεγμένος σε κάθε του λεπτομέρεια, εγγυάται την αποφυγή νέων μέτρων και νέων φόρων, προσφέροντας ένα πλαίσιο ασφάλειας στον πολίτη σε σχέση με τις υποχρεώσεις του.    

«Πέρα από τον δύσκολο φετινό προϋπολογισμό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε την Ελλάδα που θέλουμε και να θυμόμαστε πως οι δοκιμασίες και τα μέτρα δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά γίνονται για να διαμορφώσουμε για τη χώρα μας τις συνθήκες για να επιβιώσει -και για τους πολίτες της να βρουν  την ασφάλεια και την ευημερία που τους αξίζουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Κατρίνης.

Κλείνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στην ανάγκη να πάρει η Ελλάδα την απόφαση να προχωρήσει στην οδό της εθνικής ανασύνταξης και  χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2012 ως μέσο για να περάσει η χώρα «από μια εποχή εικονικής ευημερίας με επώδυνο τέλος σε μια νέα εποχή σταθερότητας, υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ