LIVE

ΚΚΕ Ηλείας: "Τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας"

Το διήμερο 20 - 21 Οκτώβρη ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου, με το οποίο στέλνονται στην καρμανιόλα στοιχειώδη εργασιακά

και λαϊκά δικαιώματα. Η υπερψήφισή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκε από έναν πρωτοφανή εκβιασμό σε βάρος του λαού, τον οποίο σιγοντάρισαν τα άλλα αστικά κόμματα, που καταψήφισαν για ψηφοθηρικούς λόγους το πολυνομοσχέδιο, χωρίς -όπως έχουν αποδείξει- να διαφωνούν ως προς την κατεύθυνσή του.

Έξω από τη Βουλή, την ανεπιτυχή αποστολή να φοβίσουν το λαό ανέλαβαν οι γνωστοί προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία. Την ώρα που οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες διαδήλωναν την οργή, την αντίθεσή τους στην κυρίαρχη πολιτική, εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση εναντίον τους.

Ο πόλεμος κατά του λαού, που έγκαιρα το ΚΚΕ είχε προβλέψει και είχε προειδοποιήσει, κλιμακώνεται και το αστικό πολιτικό σύστημα ρίχνει στη μάχη όλα τα όπλα του.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη να βρει πλατιά ανταπόκριση το κάλεσμα που το ΚΚΕ απευθύνει στο λαό για αγωνιστική και πολιτική συμπόρευση, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική που οδηγεί εμάς και τα παιδιά μας στην πιο μαύρη δυστυχία των μισθών πείνας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα, προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων από τη δική τους κρίση και από την αναγκαστική γι' αυτούς κρατική χρεοκοπία.

Αναδεικνύεται σε επιτακτική ανάγκη η λαϊκή χειραφέτηση και αφύπνιση, ώστε η οργάνωση, η πάλη και οι μορφές της να αντιστοιχηθούν στη σφοδρότητα της ολομέτωπης και ανελέητης επίθεσης του κεφαλαίου. Μόνον έτσι μπορούν να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα, να έρθει πιο κοντά η ώρα της ανατροπής, της λαϊκής νίκης.

Η απάντηση της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να είναι η οικοδόμηση σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο και συνοικία ενός ισχυρού εργατικού - λαϊκού κινήματος, η διαμόρφωση ενός παλλαϊκού μετώπου που θα διεκδικεί:

•    Τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

•    Κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

•    Σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Να ανήκει στην εργατική τάξη και στο λαό ο πλούτος που παράγουν, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

28ης Οκτωβρίου 1 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.