Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ σε Πύργο - Αρχαία Ολυμπία

Η επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία με τη μορφή της συμπαράστασης αλλά και με σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση μετά τις πλημμύρες συνέπεσε με τη μεγάλη

ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο βουλευτής Βασίλης Μουλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο προϊστάμενος του ΤΑΠ Πύργου Πάνος Βεργέτης και άλλα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Πύργου, το διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του κλιμακίου, ο κ. Μουλόπουλος  έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένες καταστροφές στις υποδομές και για πολιτικές ευθύνες για την εγκατάλειψη του νομού, αφού ο νομός είναι εγκαταλελειμμένος εδώ και χρόνια και τόνισε:  

«Από την ενημέρωση που είχαμε από Νοσοκομείο, Περιφέρεια, Δήμο, ΓΟΕΒ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στην Ηλεία οι καταστροφές ήταν προδιαγεγραμμένες. Δηλαδή έχουμε θα μπορούσα να πω το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής. Ο νομός έχει εγκαταλειφτεί εδώ και αρκετά χρόνια, θα έλεγα δεκαετίες, από την πολιτεία λες και τιμωρείται.

Οι καταστροφές είναι πάρα πολύ μεγάλες και δεν οφείλονται στη μανία της φύσης, δεν φταίει ούτε ο στρατηγός άνεμος, ούτε ο στρατηγός σύννεφο, ούτε οι διάφοροι άλλοι φυσικοί στρατηγοί. Οι ευθύνες είναι πολιτικές, για έναν νομό ο οποίος είναι από τους φτωχότερους της Ελλάδας, και μετά την τελευταία καταστροφή θα μπορούμε να μιλάμε δυστυχώς για ένα νομό εξαθλιωμένων.

Έχουν καταρρεύσει τα πάντα. Έχει καταρρεύσει το νοσοκομείο, έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα αλλά κυρίως έχει καταρρεύσει το αρδευτικό δίκτυο που είναι ζωτικό για την περιοχή. Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει πόσες είναι οι καταστροφές και πότε θα αποκατασταθούν. Από τις επαφές που είχα το νοσοκομείο είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως αφήνοντας τους κατοίκους στο έρμαιο της τύχης. Έχουμε να κάνουμε πλέον με ανθρώπινες ζωές.

Και το αρδευτικό δίκτυο το οποίο επίσης βρίσκεται σε κατάσταση πλήρης αποδιοργάνωσης και αν δεν αποκατασταθεί άμεσα έχουμε μια καταστροφή της παραγωγής άρα των εισοδημάτων της περιοχής γενικότερα. Η πολιτεία δεν γνωρίζει ακόμα πόσο είναι οι υλικές ζημιές, απ’ ότι μου είπαν κυμαίνονται μεταξύ 50-100 εκ. ευρώ άμεσα χρήματα που πρέπει να δοθούν.

Έχω τις αμφιβολίες μου για αυτό το άμεσο διότι κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να βάλει την υπογραφή του ο κ. Σόιμπλε για να δοθούν και ο κ. Σόιμπλε όπως καλά ξέρετε δεν τα δίνει εύκολα τα λεφτά. Θα πρέπει ίσως να…  υπογράψει και ο περιφερειάρχης ότι θα αποδεχτεί τη δανειακή σύμβαση για να δοθούν αυτά τα λεφτά τα οποία είναι οξυγόνο για την Ηλεία.

Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε το νομό. Ήδη από πριν έχουμε καταγγείλει την εγκατάλειψη. Σας θυμίζω θέμα τρένου, αεροδρομίου, οδικού δικτύου. Η Ηλεία πλέον απομονώνεται. Σε λίγο θα είναι χειρότερα από νησί. Αυτό θα το αναδείξουμε στη Βουλή» είπε ο κ. Μουλόπουλος

Ακόμα δήλωσε πως  η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη δημοκρατική λύση που μπορεί να δοθεί. Είναι και συνταγματική απαίτηση και λαϊκή απαίτηση. «Κακά τα ψέματα οι αποφάσεις που παίρνονται στη Βουλή θα κρίνουν το μέλλον αυτής της χώρας. Εμείς μιλάμε για άλλη χώρα και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση για μια άλλη χώρα.

Η δική μας χώρα είναι η χώρα ανέργων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των διανοούμενων, της μισθωτής εργασίας. Η δική τους είναι η χώρα των τραπεζιτών, του κεφαλαίου, των κερδοσκόπων, των ισχυρών οικονομικών και πολιτικών κέντρων της Ευρώπης.

Σαφώς είναι δυο διαφορετικές χώρες. Αυτή η χώρα, η δικιά μας έχει ήδη πτωχεύσει. Δεν έχει πτωχεύσει επειδή φταίνε οι εργαζόμενοι έχει πτωχεύσει για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη αυτοί οι οποίοι την οδήγησαν στην πτώχευση» τόνισε...

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ