Κοντογιάννης: Η πάταξη της εγκληματικότητας είναι θέμα και πολιτικής βούλησης

Για έλλειψη πολιτικής βούλησης ώστε να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, έκανε λόγο ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης,

κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση της Επερώτησης των Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την εγκληματικότητα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι νόμοι υπάρχουν, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς να τους εφαρμόσει, όχι φυσικά γιατί τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας δεν έχουν ικανά στελέχη –έχουν ικανότατα στελέχη που κάνουν το καθήκον τους, παρ’ ότι δεν πληρώνονται επαρκώς- αλλά γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να δοθεί λύση μέσω της ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας».

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα, με τους δείκτες της εγκληματικότητας, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, να έχουν κτυπήσει κόκκινο. Κάθε έξι λεπτά σημειώνεται μία κλοπή ή διάρρηξη, κάθε είκοσι τέσσερις ώρες δεκαέξι ένοπλες ληστείες, εβδομήντα πέντε αυτοκίνητα κάνουν φτερά κάθε ημέρα και ένας άνθρωπος δολοφονείται κάθε δύο μέρες. Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

Σε σχέση με το 2004 έχουμε διπλάσια αδικήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως είναι οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ληστείες.

Τέλος ο Βουλευτής Ηλείας τόνισε πως παρά τον πολύτιμο χρόνο που έχει χαθεί στη μάχη κατά της εγκληματικότητας ακόμα μπορούν να γίνουν πολλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να πάψει να ζει μέσα στο φόβο και να αποκτήσει την ποιότητα ζωής που του αξίζει. Οι λύσεις είναι ανέξοδες και απλές:

«Πρώτον, πρέπει να καταλάβουμε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται.

Δεύτερον, πρέπει να αξιοποιηθεί η τεχνολογία αλλά κι όλα τα πλεονεκτήματα που δίνει η τεχνολογική πρόοδος, για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Τρίτον, είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στο οποίο οφείλουν να συνδράμουν όλα τα κόμματα με θέσεις, προτάσεις και ιδέες. Κι είναι χρέος του αρμόδιου Υπουργού να καλέσει όλα τα κόμματα σε μια τέτοια προσπάθεια.

Τέταρτον, όλες οι δυνάμεις του τόπου οφείλουμε να παλέψουμε από κοινού, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Το ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη βρίσκεται πάνω από κομματικά συμφέροντα. Είναι ζήτημα εθνικό, που έχει άμεση σχέση με την κοινωνική γαλήνη μιας ευνομούμενης Πολιτείας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ