Κοντογιάννης: "Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" από το Υπ. Οικονομικών για τα σεισμοδάνεια και τα δάνεια των πυρόπληκτων

Καμία σαφή απάντηση στο αίτημα την πληγέντων της Ηλείας για παράταση των σεισμοδανείων και μείωση των επιτοκίων των

δανείων που έλαβαν οι πυρόπληκτοι δεν δίνει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία είχε διαβιβάσει την επιστολή του Προέδρου του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ηλείας κ. Ε. Δάρα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών: «Τα σχετικά αιτήματα περί μερικού διακανονισμού καταβολής των δόσεων των ληφθέντων δανείων με αναστολή καταβολής των δόσεων και αντίστοιχη επιμήκυνση του συνολικού χρόνου εξυπηρέτησης αυτών, θα εξεταστούν αρμοδίως».

Ως προς το ζήτημα του επιτοκίου των δανείων που έλαβαν οι πυρόπληκτοι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις: «Το Υπουργείο προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα των πληττομένων από την οικονομική κρίση επιχειρήσεων εξετάζει σε συνεργασία με τα Πιστωτικά Ιδρύματα, τη δυνατότητα βελτίωσης των όρων της απόφασης, που προβλέπει πως το επιτόκιο των δανείων διαμορφώνεται σε συνάρτηση με το ύψος του ισχύοντος κάθε φορά επιτοκίου των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) δωδεκάμηνης διάρκειας της τελευταίας έκδοσης πριν την περίοδο εκτοκισμού, προσαυξημένο κατά 70% πλέον εισφοράς του Ν.128/75».

Αυτή είναι η τέταρτη παρέμβαση του Γιώργου Κοντογιάννη στη Βουλή τους τελευταίους μήνες, με το Υπουργείο Οικονομικών ήδη από τον Ιανουάριο του 2011 να απαντά πως «Το αίτημα σχετικά με την διετή αναστολή των δόσεων των εν λόγω δανείων και την επιμήκυνση της διάρκειας αυτών εξετάζεται αρμοδίως». Έκτοτε, και ενώ η κατάσταση στην αγορά έχει επιδεινωθεί δραματικά, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη επί του θέματος.

Μετά και την τελευταία απάντηση των αρμοδίων, ο Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε πως η παράταση στην καταβολή των δόσεων στην παρούσα φάση είναι μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό ζήτησε εν νέου από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ