Κοντογιάννης: Αρνητικό το Υπ. Οικονομικών στο αίτημα των πολυτέκνων για πληρωμή μειωμένων τελών κυκλοφορίας

Αρνητική είναι η απάντηση του Υπ. Οικονομικών στο αίτημα των τριτέκνων και πολυτέκνων

για απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας ή την πληρωμή μειωμένων τελών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Π. Οικονόμου σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο  πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε ζητήσει να ληφθεί μέριμνα ώστε να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες που αγόρασαν αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού με βάση τους ευνοϊκούς όρους που έθεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό: «Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα της απαλλαγής των πολύτεκνων οικογενειών από τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικού Ι.Χ αυτοκινήτου, αλλά στην παρούσα συγκυρία δεν εξετάζεται η χορήγηση περαιτέρω απαλλαγών από την καταβολή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Εξάλλου η πιθανή χορήγηση απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας της χώρας, θα ήταν σκόπιμο να συνδυασθεί και με το κριτήριο της οικονομικής αδυναμίας μιας πολύτεκνης οικογένειας, προκειμένου να μην διαταράσσεται το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.