Κοντογιάννης για πλημμύρες - ανεργία - νομοσχέδιο εφεδρίας

Δηλώσεις για τις καταστροφικές πλημμύρρες στον κάμπο της Ηλείας, την αύξηση της ανεργίας, το μισθολόγιο και την εφεδρία έκανε ο βουλευτής Ηλείας της ΔΗΣΥ Γιώργος Κοντογιάννης.

Στη Βουλή τα αιτήματα του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού για τις πλημμύρες

Τα αιτήματα του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν το Νομό μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, διαβίβασε με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να υπάρξει άμεση οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση και των καθορισμό των κεντρικών τάφρων  καθώς και να εκπονηθεί μελέτη για την αύξηση της αντλητικής ικανότητας του αντλιοστασίου (Β1 Λεχαινών).
Επίσης, τόνισε πως είναι αναγκαίο να γίνουν γρήγορα οι καταγραφές των ζημιών σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να τους δοθούν αποζημιώσεις με δεδομένο ότι η οικονομική τους κατάσταση ήταν οριακή πριν τις πλημμύρες και τώρα βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Για την αύξηση της ανεργίας

Με αφορμή την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της ανεργίας ο Βουλευτής Ηλείας και Υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται συνεχώς και το ένα αρνητικό ρεκόρ σπάει μετά το άλλο.  Οι άνεργοι ξεπερνούν τις 820.000 και στους νέους τα ποσοστά είναι ακόμα πιο τραγικά με έναν στους τέσσερις να είναι χωρίς δουλειά.  

Οι απασχολούμενοι μειώνονται καθημερινά και το σύνολο του μη ενεργού πληθυσμού είναι μεγαλύτερο του ενεργού.  Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ασφυκτική πίεση που υφίσταται η ιδιωτική οικονομία από τη συνεχή επιβολή νέων φόρων και αύξησης των έμμεσων συντελεστών.

Όσο η κυβέρνηση, επιμένει σε αυτήν την πολιτική της υπερφορολόγησης και του στραγγαλισμού της αγοράς, όλο  και περισσότεροι θα είναι  οι άνθρωποι που θα χάνουν τη δουλειά τους. Ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας δε θα επιτυγχάνεται, αντιθέτως η  οικονομία θα βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ύφεση.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται  σε πολιτικές που θα στηρίξουν τον παραγωγικό τομέα , θα προσελκύσουν νέες μαζικές επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και διατηρώντας τις ήδη υπάρχουσες.

Όλα αυτά όμως περνούν μέσα από την υλοποίηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, της μείωσης της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και του σχεδιασμού δράσεων και πρωτοβουλιών στήριξης της ιδιωτικής οικονομίας μέσα από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να ανασάνουν και να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της ιδιωτικής δραστηριότητας.»

Άδικο και αναποτελεσματικό το Νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εφεδρία

Ως άδικο και αναποτελεσματικό χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εφεδρία ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης κατά την ομιλία του στην ολομέλια της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα το ψηφίσει.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως το ενιαίο μισθολόγιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλλος ένας τρόπος να γίνει αφαίμαξη των μισθωτών του Δημοσίου, αφου προκαλεί οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς  που οδηγούν σε κατάφωρες αδικίες, ενώ τα μέτρα που το συνοδεύουν τιμωρούν επί της ουσίας τους ειλικρινείς και συνεπείς φορολογούμενους.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ηλείας είναι σαφές ότι το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι μόνο μισθολογικό και πως η μείωση του κράτους πρέπει να γίνει με εστίαση στις μεγάλες πηγές κακοδιαχείρισης και όχι οριζόντια και αδιακρίτως όπως γίνεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Τα βασικά ζητούμενα για το Δημόσιο είναι:
•    Η ορθολογική οργάνωσή του.
•    Η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, μέσω και της αξιοποίησης των εξειδικευμένων και εκπαιδευμένων στελεχών.
•    Ο συντονισμός και η καλύτερη διαχείριση των δημοσίων πόρων

Ως προς το ζήτημα της εργασιακής εφεδρίας ο Γιώργος Κοντογιάννης υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει, με το «φερετζέ» της εφεδρείας, να στέλνονται από την «πίσω πόρτα» στην ανεργία, χιλιάδες δημοσίοι υπαλλήλοι. Λύση δεν είναι οι απολύσεις. Λύση είναι οι αποκρατικοποιήσεις φορέων που η δραστηριότητά τους μπορεί να ασκηθεί από ιδιώτες.

Τέλος ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευση, οι οποίοι εξακολουθούν να θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό, ενω αποδεικνύονται καθημερινά ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίσιμη αυτή περίσταση. «Από τη μια έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει μπερδέψει το εθνικό με το κομματικό καθήκον...

Από την άλλη έχουμε την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Υποσχέσεις στους πάντες για τα πάντα. Μια τακτική που είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος «λεφτά υπάρχουν». Και η ανευθυνότητα αυτή καθίσταται επικίνδυνη τις κρίσιμες ώρες που ζούμε...Προφανώς δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η Ελλάδα σήμερα δεν έχει ανάγκη από Παλαιολόγο για να πέσει τιμημένα, αλλά από Θεμιστοκλή για να την ενώσει», κατέληξε ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ