Κοντογιάννης για την κήρυξη του θεομηνιόπληκτου νομού και του αρχαιολογικού χώρου Επιταλίου

Επαναφέρει το αίτημα να κηρυχθεί η Ηλεία θεομηνιόπληκτη ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, με Αναφορά που κατέθεσε

στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε πως μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα από τις πυρκαγιές και το σεισμό, η Ηλεία και οι πολίτες της χρήζουν άμεσης στήριξης.

Ειδικά ο Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων πρέπει να κυρηχθεί άμεσα θεομηνιόπληκτος, καθώς επλήγη σημαντικά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο δημοτικό-αγροτικό οδικό δίκτυο και γενικά σε όλη την πυρόπληκτη ζώνη του Δήμου.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε επίσης την επιστολή του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Δ. Μπαλιούκου στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη στην οποία καταγράφονται αναλυτικά  όλα τα προβλήματα και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να ενισχυθεί η περιοχή με τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όχι στην εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου στο Επιτάλιο

Με αφορμή την τραγική εικόνα που παρουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος στο Επιτάλιο, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αναδειχθεί και να προστατευτεί ο χώρος, που παραμένει πλημμυρισμένος μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως ο αρχαιολογικός χώρος του Επιταλίου, που αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έχει εδώ και χρόνια εγκαταλειφθεί στην τύχη του και ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτισμού να μεριμνήσει ώστε να βελτιωθεί τόσο η περίφραξη όσο και ο χώρος εσωτερικά καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα συνέχισης των ανασκαφών.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ