Κοντογιάννης: Δεν υπάρχει απόφαση του Υπ. Υποδομών για την Ολύμπια Οδό

Δεν υπάρχει καμία απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για μη διέλευση της Ολύμπιας Οδού από την Ηλεία, όπως προκύπτει από την απάντηση του

αρμόδιου Υφυπουργού κ. Ι. Μαγκριώτη, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ωστόσο η Κυβέρνηση αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η συνέχιση του έργου μέχρι τον Πύργο εξαρτάται από το κατά πόσο θα ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις κατασκευάστριες εταιρίες, γεγονός το οποίο δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον ενός αυτοκινητοδρόμου που είναι μεν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδος αλλά που η ελληνική γραφειοκρατία και η έλλειψη αποφασιστικότητας από την πλευρά της πολιτείας το έχει καταντήσει «Γεφύρι της Άρτας».

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υφυπουργού Υποδομών είναι το εξής:
«Δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ για διακοπή της Ολύμπιας Οδού μέχρι την Πάτρα. Αντίθετα το Υπουργείο επεξεργάζεται τα ακόλουθα σενάρια:

-    Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολύμπιας Οδού καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Πύργο

-    Η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολύμπιας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την Πάτρα και η κατασκευή του τμήματος  Μιντιλόγλι-Α/Κ Εισόδου Πύργου να κατασκευαστεί με σύμβαση δημοσίου έργου.

Στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα, όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την περιοχή της Ζαχάρως, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας - Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ. περίπου. Επιπροσθέτως, με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων η κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες Κόστους/Οφέλους.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Πύργο και σε καμία περίπτωση ο Νομός Ηλείας δεν θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ