Κοντογιάννης: Η καθυστέρηση μιας υπογραφής στοίχισε στο δημόσιο πάνω από 200.000 ευρώ

Πάνω από 200.000 ευρώ-ποσό που αντιστοιχεί στα ενοίκια δύο ετών για τη χρήση κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΟΕΚ- έχει στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο η εδώ και δύο

χρόνια κωλυσιεργία στην παράδοση του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του ΟΕΚ, του οποίου η ανέγερση έχει ολοκληρωθεί από τις 26.6.2009!

Όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας κ. Ι. Κουτσούκου σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επί του θέματος ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης: «Το έργο ανέγερσης του κτιρίου ΟΕΚ στη Θεσσαλονίκη, περατώθηκε εμπρόθεσμα στις 26.6.2009, όπως βεβαιώνεται με την βεβαίωση περαίωσης της Δ/νσης Κατασκευών. Για την ολοκλήρωση του έργου απαιτήθηκαν τρεις Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες Εργασιών  (ΑΠΕ) και υπολείπεται ο τέταρτος (ΑΠΕ) τακτοποιητικός».

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η απάντηση έχει ημερομηνία 4.11.11, ο αρμόδιος Υφυπουργός αναφέρει πως: «Για το εν λόγω έργο έχει συσταθεί η Επιτροπή Διοικητικής Παραλαβής από τεχνικούς υπαλλήλους της περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλονίκης, η οποία θα ολοκληρώσει το έργο της, ως το τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».

Συνολικά, ο ΟΕΚ για την ενοικίαση γραφείων σε 46 πόλεις της Ελλάδας, πληρώνει ετησίως 604.956,12 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη: «Επί πλέον ο ΟΕΚ χρησιμοποιεί ιδιόκτητους χώρους σε ανεγερθέντες οικισμούς σε 12 πόλεις της χώρας, ενώ σε δύο πόλεις τα γραφεία του στεγάζονται σε παραχωρημένους χώρους.

Ιδιόκτητο είναι και το κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΕΚ στην Ελλάδα (Σόλωνος 60 και Πατησίων). Ακολουθώντας τις οδηγίες για μείωση 20% στα αποδιδόμενα ενοίκια, καταβάλλουμε ήδη μειωμένα ποσά…Ήδη μελετώνται και θα ακολουθήσουν και μετεγκαταστάσεις γραφείων του ΟΕΚ στην περιφέρεια, από ενοικιαζόμενους, σε ιδιόκτητους χώρους, σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη