Κοντογιάννης: Κάνει πως δεν καταλαβαίνει η Κυβέρνηση για τη σχέση δημοσίων υπαλλήλων με off-shore εταιρείες

Άγνοια δηλώνει η Κυβέρνηση, δια του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, για τυχόν διασυνδέσεις δημοσίων υπαλλήλων με off-shore εταιρείες, όπως

προκύπτει από την απάντηση στην Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε ζητήσει να ανοιχτούν άμεσα οι συνδεόμενοι με τις off shore εταιρείες τραπεζικοί λογαριασμοί και κινήσεις, να γίνει έλεγχος για να προσδιοριστεί η σχέση ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων με αυτές, έτσι ώστε στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης προχώρησε στην κατάθεση Ερώτησης καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη διάθεση των αρμοδίων Υπουργών υπάρχουν λίστες με εκατοντάδες ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που διαθέτουν off shore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινούνται «μαύρα» χρήματα υπογείων συναλλαγών.

Στους καταλόγους περιλαμβάνονται γιατροί του ΕΣΥ, προϊστάμενοι πολεοδομικών υπηρεσιών, εφοριακοί και εκατοντάδες κρατικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κατείχαν επί σειρά ετών θέσεις εξουσίας καθώς και μέλη επιτροπών, από τις αποφάσεις των οποίων διακυβεύεται η τύχη πολλών εκατ. ευρώ όπως οι προμήθειες υλικών για τους φορείς του Δημοσίου, η ανάθεση έργων, η συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα κ.α.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών: «Στο ΣΔΟΕ μέχρι και σήμερα δεν έχει περιέλθει καμιά τέτοιου είδους πληροφορία, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για αδικήματα της αρμοδιότητάς του».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.