Κοντογιάννης: Να γίνει άμεσα ο απαραίτητος εμβολιασμός όλων των παιδιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Να γίνει άμεσα ο απαραίτητος εμβολιασμός όλων των παιδιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής

Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάνννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Ηλείας, στα οποία γίνεται λόγος για μη εμβολισμό του 40% των παιδιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Συγκεριμένα, η πρόσβαση στα δωρεάν εμβόλια είναι δύσκολη, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να κλείσει κανείς ραντεβού, μετά την ενεργοποίση του ΕΟΠΠΥ, ενώ πολλοί γονείς είναι άνεργοι με αποτέλεσμα να μην έχουν την απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη καθώς και τη δυνατοτητα να αποτανθούν σε ιδιώτες γιατρούς.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο Υπουργός Υγείας πρέπει να παρέμβει άμεσα προκειμένου να ληφθούν μέτρα για τον άμεσο εμβολιασμό των παιδιών, όχι μόνο στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλαδας αλλά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζονται αντίστοιχα φαινόμενα, διαφορετικά θα αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα επιδημιών στα σχολεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη υγεία των παιδιών και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.