Κοντογιάννης: Να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 15 και 16 Οκτωβρίου στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά και την καταγραφή τους που

ολοκληρώθηκε πρόσφατα,  ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις συνεπαγόμενες πλημμύρες στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία αναφέρονται οι μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο, στην αγροτική παραγωγή, στην κτηνοτροφία και στις επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο και τα τμήματα αποστραγγιστικών τάφρων οι ζημιές ανέρχονται σε 1.500.000 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις, κατά δήλωση των πληγέντων, υπέστησαν ζημιές ύψους 73.400 ευρώ. Ως προς την αγροτική παραγωγή ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε καταγραφή και  αποτίμηση του ύψους των ζημιών.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.    Ποια μέτρα θα ληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 15 και 16 Οκτωβρίου στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
2.    Θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες»;

Απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στον ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού

Καμία σαφή απάντηση στο αίτημα του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη από τις πλημμύρες το αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο Β1 Λεχαινών καθώς και το αποστραγγιστικό και οδικό δίκτυο ευθύνης του Οργανισμού, δεν δίνει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Κ. Σκανδαλίδη σε

Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης: «Το αίτημα του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού πρόκειται να συνεξετασθεί με άλλα σχετικά αιτήματα στο σύνολο της επικράτειας, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων από τις πιστώσεις που εγγράφονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στον Τακτικό Προϋπολογισμό».

Ως προς την ανάγκη εκτέλεσης έργων για την αύξηση της αντλητικής ικανότητας του παραπάνω αντλιοστασίου, το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει ουσιαστικά πως προέχει η ολοκλήρωση άλλων υποχρεώσεων, ενώ σε αμφιβολία θέτει και την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση Λειτουργίας Εγγειοβελτιωτικών Έργων Ν. Ηλείας για την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και ενέργειας», συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000 ευρώ, καθώς, όπως αναφέρεται στην απάντηση: «Η υλοποίηση του έργου θα εξαρτηθεί από τους πόρους που τελικά θα έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο, καθόσον οι διαθέσιμες πιστώσεις καθίστανται εξαιρετικά περιορισμένες».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.