Κοντογιάννης: Να διερευνηθούν οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου μέσω νέων φορέων και οργανισμών

Να διερευνηθούν οι συνεχείς προσλήψεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου μέσω  νέων φορέων και οργανισμών ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς το σύνολο των

Υπουργών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.  

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε από όλους τους Υπουργούς να καταθέσουν στοιχεία σχετικά με τους οργανισμούς που καταργούνται - συγχωνεύονται κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι, την ίδια ώρα που προκύπτουν νέοι οργανισμοί που στελεχώνονται με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το Νόμο 3895/2010, καταργούνται/συγχωνεύονται 77 φορείς. Μετά και την ψήφιση του Ν. 3895/2010 (ΦΕΚ 206Α’/8-12-2010) εξεδόθη (στις 22 Δεκεμβρίου 2010) σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία ρύθμιζε τα σχετικά με την εφαρμογή του ως άνω νόμου συμπεριλαμβανομένων και ζητημάτων προσωπικού.

Με το Νόμο 4002/2011 (ΦΕΚ 180 Α’/22-8-2011, Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Οικονομικών), προβλέπεται η κατάργηση και η συγχώνευση άλλων 44 φορέων του δημοσίου τομέα.

Φαίνεται όμως πως παράλληλα με την κατάργηση-συγχώνευση φορέων και οργανισμών, έχει προχωρήσει η δημιουργία νέων φορέων και οργανισμών, με συνεχείς προσλήψεις υπαλλήλων υπό τη  μορφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όχι μόνο.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Ποιοι είναι οι φορείς, οργανισμοί κλπ. που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν από το 2009 και μετά;

2.    Ποια η τύχη των υπαλλήλων των φορέων και των οργανισμών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν;

3.    Ποιοι φορείς, οργανισμοί κλπ. δημιουργήθηκαν από το 2009 και μετά;

4.    Πόσα άτομα προσελήφθησαν σε φορείς, οργανισμούς κλπ (και κυρίως στους νέους) από το 2009 και μετά και με ποια σχέση εργασίας;

5.    Τα άτομα που στελέχωσαν τους νέους οργανισμούς και φορείς, με ποιες διαδικασίες προσελήφθησαν; Αξιοποιήθηκαν τυχόν υπάλληλοι οι οποίοι είχαν χάσει την θέση τους λόγω της κατάργησης/συγχώνευσης άλλων οργανισμών, φορέων κλπ.»;

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη