Κοντογιάννης: Να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για την περιουσία των Ταμείων

Να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και για τον αριθμό των κτιρίων που εκμισθώνει το Υπουργείο Εργασίας για τη

στέγαση των υπηρεσιών του όσο και με τα ενοίκια που λαμβάνει για την χρήση από τρίτους κτιρίων που το ανήκουν, ζητεί με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων  που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιώργος Κοντογιάννης καταθέτει Ερώτηση επί του θέματος, καθώς η πρώτη παρέμεινε αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων αποτελεί μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση. Στόχος ήταν σε κάθε ενοποιημένο Ταμείο οι εντασσόμενοι φορείς και κλάδοι να διατηρήσουν τα αποθεματικά τους και την περιουσία τους, αλλά υπό μία κεντρική διοίκηση και ενιαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόσο για τον έλεγχο των εσόδων, όσο και για τον έλεγχο των δαπανών υγείας. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά και ύστερα από τη νέα ενοποίηση στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν προκύψει αρκετά ερωτήματα σχετικά με την περιουσία των ενοποιημένων πλέον Ταμείων.
Τα ερωτήματα εκτός των άλλων σχετίζονται τόσο με τον αριθμό των κτιρίων που εκμισθώνει το Υπουργείο για τη στέγαση των υπηρεσιών του όσο και με τα ενοίκια που λαμβάνει για την χρήση από τρίτους κτιρίων που το ανήκουν.
Σημειώνεται ότι ανάλογη Ερώτηση είχα καταθέσει στις 15.12.10, με αριθμ. πρωτοκόλλου 7855, για την οποία ουδέποτε έλαβα απάντηση.
    Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.    Έχει καταγραφεί κι έχει εκτιμηθεί η περιουσία των Ταμείων στο σύνολο της αλλά και η αξία των περιουσιακών στοιχείων (κτιρίων) που μένουν ανεκμετάλλευτα;
2.    Με την ενοποίηση, ποιες υπηρεσίες προηγούμενων αυτοτελών Ταμείων μεταφέρθηκαν σε νέα ενοποιημένα;
3.    Μετά την ενοποίηση, απελευθερώθηκαν κτίρια που στέγαζαν υπηρεσίες των Ταμείων πριν την ενοποίηση και αν ναι πόσα;
4.    Ποιες οι προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση των ελεύθερων κτιρίων;
5.     Πόσα ενοικιαζόμενα κτίρια και πόσα χρήματα δαπανώνται για στέγαση των υπηρεσιών των Ταμείων σε αυτά;
6.    Tην τελευταία 2ετία ποια είναι τα έσοδα στα Ασφαλιστικά Ταμεία από εκμισθωμένα ακίνητά τους;
7.    Ποια καινούρια μισθωτήρια έγιναν με νέες συμβάσεις και ποιο είναι το ύψος των συγκεκριμένων μισθωτηρίων;
8.    Σε ποιους ονομαστικά έγιναν οι εκμισθώσεις;
9.    Να κατατεθούν συγκριτικά στοιχεία των νέων μισθωμάτων και των  συμβάσεων που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια 2009-2011 σε σχέση με τα αντίστοιχα του χρονικού διαστήματος 2004-2009».
10.     Να κατατεθούν τα πρακτικά των ΔΣ που σχετίζονται με τις εκμισθώσεις των δύο τελευταίων ετών».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ