Κοντογιάννης: Να ενημερωθεί η Βουλή για την κατάσταση στο Γ.Ν. Πύργου

Να ενημερώσει την Βουλή ο Υπουργός Υγείας για το πόρισμα της ΔΕΠΑΝΟΜ (Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων) σχετικά με το μέγεθος των ζημιών

που τελικά προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου και την πορεία αποκατάστασής τους, ζητεί ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθηγητή κ. Δ. Κρεμαστινό.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδης είχε δεσμευτεί ότι μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων που έγινε για το Νοσοκομείο Πύργου στις 14 Φεβρουαρίου 2012, θα ενημέρωνε την Βουλή σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο έως σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής προς τον κ. Κρεμαστινό.

«Στις 14 Φεβρουαρίου 2012, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδης είχε ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών του Νοσοκομείου του Πύργου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ακολούθως το Υπουργείο Υγείας: «Ο χρόνος της πλήρους επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου θα καθοριστεί όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και συνταχθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου μελέτη για το είδος και το μέγεθος των ζημιών του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και για την αποκατάστασή τους.

Όλες οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται αδιάλειπτα, ώστε το πόρισμα να είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα». Ο Υφυπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί ότι εντός 15 ημερών από την ημερομηνία της εν λόγω συνεδρίασης θα κοινοποιούσε το συγκεκριμένο πόρισμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος, παρακαλώ να αναλάβετε πρωτοβουλία για την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων από τον αρμόδιο Υπουργό».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ