Κοντογιάννης: Να κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών λειτουργών που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν

Την ανάγκη να προχωρήσει ο πολιτικός κόσμος σε ριζοσπαστικές ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η τραυματισμένη σχέση πολίτη - πολιτικής, επεσήμανε ο Βουλευτής Ηλείας

της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης κατά την ομιλία του στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για τη την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης επανέφερε την πρόταση που είχε καταθέσει από το βήμα της Βουλής στις 13 Απριλίου 2010, που αφορούσε στο άνοιγμα των λογαριασμών όλων των κρατικών λειτουργών των τελευταίων είκοσι ετών, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των βουλευτών και των υπουργών, και τη σύγκρισή τους με τις αποζημιώσεις που ελάμβαναν στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

Όσων τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) δεν συμβαδίζουν με τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλλει, να κατάσχονται τα περιουσιακά τους στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης  επεσήμανε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και οριακή και πως δεν μπορεί η Κυβέρνηση να ζητά από τους πολίτες να υποβάλλονται συνεχώς σε νέες θυσίες όταν οι πολιτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να συμμαζέψουν τα του οίκου τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει:

1. Την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος «περί ευθύνης υπουργών» και της ασυλίας των βουλευτών. Οι υπουργοί πρέπει να ελέγχονται και να δικάζονται, όπως κάθε πολίτης, από την τακτική δικαιοσύνη. Δεν νοείται παραγραφή για τους πολιτικούς ακόμη και στη διετία τη στιγμή που για οποιονδήποτε άλλο πολίτη ισχύει η 20ετία.

2. Κάθε βουλευτής και κάθε δημόσιος λειτουργός να υποχρεούται να δημοσιοποιεί το Ε9 του στο διαδίκτυο κάθε έτος.  Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κοντογιάννης είναι ο πρώτος βουλευτής που είχε ζητήσει να αναρτώνται τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο, κάτι που άλλωστε ο ίδιος πράττει από το 2004.

Τέλος ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων για να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση: «Στις κρίσιμες αυτές στιγμές ας αφήσουμε το προσωπικό ή κομματικό όφελος κι ας αναλογιστούμε το συμφέρον του τόπου, που δεν υπαγορεύει άλλη λύση πέραν της εθνικής συνεννόησης και της δημιουργίας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Αυτήν την ύστατη ώρα ας αναλογιστούμε τον όρκο που δώσαμε και ας θέσουμε το συμφέρον του λαού και της πατρίδας πάνω από το οποιοδήποτε πρόσκαιρο προσωπικό συμφέρον.
Εθνικό μας χρέος είναι η σωτηρία της πατρίδας και όχι η σωτηρία του οποιουδήποτε κόμματος στο οποίο ανήκουμε».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ