Κοντογιάννης: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην Τριανταφυλλιά

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο έργο «Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Μονάδας Παραγωγής Ενέργειας και ΧΥΤΥ» στην Τριανταφυλλιά,

οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ κι ένα χρόνο καθώς ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας δεν έχει λάβει την τελευταία δόση των χρημάτων από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Με απόφαση της Ζ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων προσελήφθησαν 8 άτομα (7 εργατοτεχνίτες και 1 αρχαιολόγος) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για διάστημα ενός μηνός και συγκεκριμένα από 6.9.10 έως 5.10.10, στο έργο  «Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Μονάδας Παραγωγής Ενέργειας και ΧΥΤΥ» στην Τριανταφυλλιά Ν. Ηλείας. Φορέας υλοποίησης του εν λόγω έργου ήταν ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας, ενώ οι πιστώσεις προέρχονταν από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εδώ όμως κι ένα χρόνο οι 8 συμβασιούχοι παραμένουν απλήρωτοι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων δεν έχει λάβει την τελευταία δόση των χρημάτων από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ»  του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψος περίπου 22.000 ευρώ.

Κατόπιν τούτον ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός;

1.    Θα δοθεί, κι αν ναι πότε, το υπολειπόμενο ποσό από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» προς το  Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ώστε να πληρωθούν οι 8 συμβασιούχοι;

2.    Σε περίπτωση που στο εν λόγω πρόγραμμα δεν υπάρχουν πλέον τα κονδύλια για την καταβολή της τελευταίας δόσης χρημάτων προς το  Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, πώς θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους; Ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι που εξετάζει το Υπουργείο Εσωτερικών»;

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη