Κοντογιάννης: Να καταβληθούν εγκαίρως τα προνοιακά επιδόματα το Μάρτιο

Την έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων το Μάρτιο ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής

Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να θέσει ακόμα και σε κίνδυνο τη ζωή των ΑμεΑ, καθώς το ποσό των περίπου 650 ευρώ που λαμβάνουν είναι αναγκαίο για τη λήψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και κατά συνέπεια για την επιβίωσή τους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Διάχυτη είναι η ανησυχία στους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, περίπου 450.000 ΑμεΑ, σχετικά με την καταβολή του Μαρτίου. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων για τη σύσταση του Ενιαίου Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών, προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το εάν θα καταβληθεί τελικά το επίδομα το Μάρτιο, ενώ κανένας αρμόδιος έως τώρα δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση επί του θέματος.

Οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος ζητούν από την Κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει τη διαδικασία απογραφής ως «άλλοθι» προκειμένου να υπεκφύγει της υποχρέωσης καταβολής του επιδόματος, υπενθυμίζοντας πως τα περίπου 650 ευρώ που λαμβάνουν το δίμηνο, είναι ζωτικής σημασίας γι αυτούς κι οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα στη λήψη της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα καταβληθεί εντός του Μαρτίου, όπως προβλέπεται, το προνοιακό επίδομα στους δικαιούχους»;

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.