Κοντογιάννης: Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Γαστούνης

Να μην καταργηθεί, συγχωνευτεί ή συστεγαστεί η ΔΟΥ Γαστούνης ζητεί με Ερώτηση και Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της

Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Στην Αναφορά, ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε την επιστολή του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, στην οποία καταγράφονται αναλυτικά τα εννέα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση για την κατάργηση της ΔΟΥ Γαστούνης.

Παράλληλα, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση που θα υποβαθμίσει την υφιστάμενη κατάσταση στην εν λόγω ΔΟΥ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι στο πλαίσιο του Καλλικράτη θα πρέπει να υπάρχει κάθε κρατική υπηρεσία σε κάθε δήμο και ότι ο Δήμαρχος Πηνειού έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει κτίριο για τη στέγαση της ΔΟΥ στη ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης.

Επίσης, στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καταργηθεί η ΔΟΥ Γαστούνης. Συγκεκριμένα: «Η ΔΟΥ Γαστούνης λειτουργεί από το 1979 με 19 οργανικές θέσεις και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στην πιο δυναμική ΔΟΥ των 7 δήμων του Ηλειακού Κάμπου καθώς εξυπηρετεί το πιο δυναμικό - αναπτυσσόμενο κομμάτι της Ηλείας, εντός του οποίου βρίσκονται προς κατασκευή τουριστικές, βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ετησίως υποβάλλονται στην εν λόγω ΔΟΥ περίπου 1300 δηλώσεις ΦΠΑ και διενεργούνται παρά την οικονομική κρίση περίπου 1500 δηλώσεις κεφαλαίου. Παράλληλα, παραλαμβάνονται περισσότερες από 6.000 δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος.

Τα δε έσοδα ανέρχονται περίπου στο ποσό των 8.000.000 ετησίως. Ο Δήμος Πηνειού είναι ο μοναδικός δήμος το Νομό Ηλείας που είχε αύξηση κατά την απογραφή του 2011 και ο πληθυσμός είναι 21.420 κάτοικοι. Επί πλέον ο πρώην δήμος Τραγανού, ο οποίος έχει εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ακμάζων εμπόριο κλπ. Φορολογικά εξυπηρετείται από τη ΔΟΥ Λεχαινών».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη