Κοντογιάννης: Να υπάρξει ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας τρίτεκνων και πολύτεκνων

Να ληφθεί μέριμνα ώστε να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες που αγόρασαν αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού με βάση τους

ευνοϊκούς όρους που έθεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση,  ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Από την προηγούμενη Κυβέρνηση δόθηκαν κίνητρα προς τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για αγορά αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Συγκεκριμένα κάθε πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια με 3 τουλάχιστον ανήλικα τέκνα (κάτω των 18 ετών) ή προστατευόμενα (μέχρι 24 ετών όταν σπουδάζουν) δικαιούται να αγοράσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο χωρίς τέλος ταξινόμησης, εφόσον αυτό είναι μέχρι 2000 cc. Σε περίπτωση πλήρους καταστροφής του αυτοκινήτου δικαιούται αντικατάσταση με ίδιους όρους.

Ωστόσο η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση καταργείται επί της ουσίας καθώς πλέον τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού έχουν πολύ υψηλό τέλος κυκλοφορίας και δεν υπάρχει καμία μέριμνα στην περίπτωση που αυτά ανήκουν σε τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.

 Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια μέριμνα θα ληφθεί ώστε οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες που αγόρασαν αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού με βάση τους προαναφερθέντες ευνοϊκούς όρους, να πληρώνουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας,  με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση έχει περιορίσει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους»;

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.