Κοντογιάννης: "Ντροπή ακόμα και η σκέψη να κλείσει η Π.Υ. Λεχαινών"

Απαράδεκτη θεωρεί ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηλείας και πρώην υφυπουργός κ. Γιώργος Κοντογιάννης την πρόθεση της επιτροπής που επεξεργάζεται την

αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος να προβεί στην αναστολή λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών.

Ο κ. Κοντογιάννης με  παρέμβαση – αναφορά του στη Βουλή καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να επανεξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση καθώς η Π.Υ. Λεχαινών έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα όχι μόνο κατά την τραγική περίοδο των πυρκαγιών του 2007, αλλά και για το 2011, που από όλους θεωρείται ως περίοδος κάμψης των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντογιάννης σύμφωνα με στοιχεία που έθεσαν στη διάθεσή του ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας κ.κ. Ι. Γεωργόπουλος και Κ. Σαφαρής, το 2011 η Π.Υ. Λεχαινών έχει επιληφθεί σε 45 αστικές πυρκαγιές, 321 δασικές – αγροτικές πυρκαγιές, καθώς και σε 77 περιπτώσεις παροχής βοήθειας σε πολίτες.

Παράλληλα η Π.Υ. Λεχαινών έχει την ευθύνη παροχή βοήθειας στο επικίνδυνο τμήμα της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, την ευαίσθητη περιοχή του δάσους της Στροφιλιάς που καλύπτεται από τη διεθνή συνθήκη NATURA, όπως επίσης του Κουνουπελίου, των Θινών και της Καλογριάς.

Επίσης στον τομέα ευθύνης της Π.Υ. Λεχαινών ανήκουν οι τουριστικές περιοχές των Λουτρών Κυλλήνης, του Κάστρου Χλεμούτσι, η περιοχή από το Φράγμα Πηνειού έως τον Αγ. Νικόλαο Σπάτων, ενώ συνδράμει στην πυρασφάλεια του Λιμένα της Κυλλήνης, του τρίτου σε κίνηση πορθμείου της χώρας.

Κατόπιν τούτων θεωρείται επιβεβλημένη η επανεξέταση της όποιας πρότασης, δεδομένου ότι ακόμα και για λόγους ηθικής η Ηλεία με δεκάδες ανθρώπινα θύματα στο μέτωπο των πυρκαγιών, θα έπρεπε να έχει εξαιρεθεί από οιοδήποτε σχέδιο περικοπών.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών