Κοντογιάννης: Ρουτίνα ο προσεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια και σχολεία

Με βάση τη γραφειοκρατία κινούνται οι διαδικασίες και στην περίπτωση του αντισεισμικού ελέγχου όχι μόνο στα δημόσια κτίρια, αλλά και στα σχολεία. Αυτό προκύπτει και από την

απάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Μάκη Βορίδη σε Ερώτηση που έχει καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας και πρώην Υφυπουργός Γ. Κοντογιάννης. Από την απάντηση προκύπτει σαφώς ότι δεν γίνονται πλέον ασκήσεις ετοιμότητας στα σχολεία.

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου έχει ως εξής:

«Το ΥΠΕΧΩΔΕ από το Μάιο του 2001, έθεσε σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης. Ο έλεγχος αυτός διενεργείται σε επίπεδο Νομού από τους φορείς που έχουν την ευθύνη λειτουργίας και ασφάλειας των κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς χρήσης.

Σκοπός του Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου είναι η καταγραφή των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης της σεισμικής τους ικανότητας, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο και λήψη μέτρων.

Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί από τις Νομαρχίες όλης της Ελλάδας στον ΟΑΣΠ συνολικά 10.700 δελτία Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου που αφορούν κτίρια δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης και τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν εισαχθεί στην ηλεκτρονική βάση του Οργανισμού για επεξεργασία.

Για την βαθμονόμηση των αποτελεσμάτων του Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου και τη σύνταξη προδιαγραφών για τον Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο, ο ΟΑΣΠ έχει συστήσει επιστημονική Ομάδα που έχει ήδη υποβάλει τις προτάσεις της.

Η πρώτη φάση  του έργου της Ομάδας αυτής, η οποία έχει ολοκληρωθεί, αφορούσε στην επιλογή μεθοδολογίας βαθμονόμησης των δελτίων και την ηλεκτρονική ενσωμάτωση της υιοθετηθείσας μεθοδολογίας στην ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θεώρησε απαραίτητο να προχωρήσει στην αναδιάταξη των πινάκων των διαθέσιμων κτιρίων από άποψη προτεραιότητας επεμβάσεων και ανά φορέα (νοσοκομεία, δημόσιες επιτελικές Υπηρεσίες, δημόσια κτίρια συνάθροισης κοινού κ.α. – τη δε περίπτωση των σχολικών μονάδων διαχειρίζεται ο ΟΣΚ).

Η φάση αυτή έχει επίσης ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα της βαθμονόμησης κοινοποιήθηκαν στους αντίστοιχους φορείς προέλευσής τους».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ