Κοντογιάννης: Σε ρόλο θεατή οι ελληνικές αρχές στις παράνομες εξαγωγές πορτοκαλιών

Σε ρόλο θεατή περιορίζονται οι ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης εξαγωγής πορτοκαλιών όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού

Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή σε Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας δεν έχει επιληφθεί σε υποθέσεις παράνομης εξαγωγής πορτοκαλιών καθώς δεν έχει υποβληθεί προς αυτήν εγγράφως ή προφορικώς οποιοδήποτε αίτημα από τις αρχές των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παροχή συνδρομής κατά τη διενέργεια σχετικών ελέγχων».

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά που κατέθεσε, με αφορμή τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ηλείας, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν εντατικότεροι έλεγχοι στη διακίνηση εσπεριδοειδών προς τις βαλκανικές χώρες, καθώς οι παράνομες ποσότητες πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ δεν γίνεται και ο απαραίτητος φυτοϋγειονομικός έλεγχος.

Ωστόσο από την απάντηση του κ. Παπουτσή προκύπτει πως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα συνήθη (έντονη αστυνομική παρουσία, πεζές και εποχούμενες περιπολίες κ.α), τα οποία εκ του αποτελέσματος κρίνονται ανεπαρκή.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.