Κοντογιάννης: Συνεχίζει το αδιέξοδο για τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ

Συνεχίζεται το οικονομικό αδιέξοδο για τους ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ της Ηλείας, καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι απρόθυμο να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει διακανονισμός των χρεών προς τρίτους

όπως το ΙΚΑ και η ΔΕΗ, όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Κ. Σκανδαλίδη σε Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά την απάντηση που έχει δοθεί και σε προηγούμενες Ερωτήσεις του Γιώργου Κοντογιάννη επί του θέματος: «Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το Νόμο 3881/1958 η κάλυψη των οφειλών των Τ.Ο.Ε.Β και Γ.Ο.Ε.Β προς τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως η ΔΕΗ ή προς το ΙΚΑ βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους».

Ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πρώην πρόεδροι του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού, καθώς λόγω των χρεών του Οργανισμού προς το ΙΚΑ έχουν δεσμευθεί τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία, δεν δίνεται καμία λύση πέραν της δικαστικής οδού, μέσω της οποίας μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν να δοθεί αναδρομική ισχύ στον Νόμο 3955/2011, άρθρο 14, σύμφωνα με το οποίο:

«Για απαιτήσεις τρίτων που δημιουργούνται από τη λειτουργία και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) και τον Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Ν.Π.Ι.Δ., ευθύνεται μόνο το νομικό πρόσωπο του Γ.Ο.Ε.Β. ή του Τ.Ο.Ε.Β. Τα διοικητικά όργανα ή οι υπάλληλοί του, ευθύνονται έναντι του Γ.Ο.Ε.Β. ή του Τ.Ο.Ε.Β. για την αποζημίωση που κατέβαλαν σε τρίτους για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, εφόσον οφείλονται σε δόλο ή βαριά αμέλεια».

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Η Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού, ύστερα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο σε θέματα είσπραξης οφειλών Ο.Ε.Β. στο ΙΚΑ Πύργου του Νομού Ηλείας, πληροφορήθηκε ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική ισχύς στο Νόμο 3955, εφόσον δεν υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών