Κοντογιάννης: Τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη να δοθούν για υποδομές στην Ηλεία

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών απέστειλε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννη με τις οποίες τους καλεί για άλλη μια

φορά να αναλάβουν πρωτοβουλία και να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στη διοχέτευση των υπολοίπων 104 εκατ. ευρώ του καταργηθέντος Ταμείου Μολυβιάτη για τη δημιουργία υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι περιοχές που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Εναλλακτικά και λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας, ο κ. Κοντογιάννης προτείνει τα χρήματα αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εθνική συμμετοχή για τη απορρόφηση κονδυλίων για την Ηλεία από το ΕΣΠΑ, με στόχο την κατασκευή έργων υποδομής που θα λύσουν προβλήματα ζωτικής σημασίας και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην πολύπαθη περιοχή μας.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως εάν το κράτος είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις του και, παράλληλα, τα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, που τώρα λιμνάζουν σε κάποιο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, είχαν αξιοποιηθεί για την δημιουργία και την ενίσχυση των υποδομών,  η κατάσταση δεν θα είχε φτάσει στα άκρα.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρη η Ηλεία θεομηνιόπληκτη, καθώς οι καταστροφές έχουν επεκταθεί στο σύνολο του νομού, και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για καταγραφή  των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε κατοικίες, σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις, για να  ενεργοποιηθεί στη συνέχεια ο μηχανισμός καταβολής αποζημιώσεων.

Τέλος, ως προς τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο και τις εργατικές κατοικίες του Πύργου, ο Γιώργος Κοντογιάννης τα χαρακτήρισε ως απαράδεκτα  και ζήτησε, μόλις καταλαγιάσουν τα φαινόμενα και αντιμετωπιστούν τα οξέα προβλήματα, να γίνει διερεύνηση για την απόδοση ευθυνών.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.