Κοντογιάννης: Όλοι μαζί στον αγώνα για την ένταξή της Αρχ. Ήλιδας στην UNESCO

Με αφορμή την εκδήλωση του Δήμου Ήλιδας και της Ζ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την δημιουργία και την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας ώστε να ενταχθεί

η Αρχαία Ήλιδα,  στα προστατευόμενα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας και της Ζ’ ΕΚΠΑ για την υποβολή υποψηφιότητας για ένταξη της Αρχαίας ‘Ηλιδας στην UNESCO. Πρόκειται για μια ένα σπουδαίο εγχείρημα, το οποίο έχει ιδιαίτερη ανάγκη ο τόπος μας. Η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Ηλείας, το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω.

Στην προσπάθεια αυτή προεξάρχουσα θέση πρέπει να έχει η Αρχαία Ήλιδα, η οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ιστορικούς προορισμούς της Ηλείας, καθώς κατά την αρχαιότητα ήταν η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ σήμερα, μετά από μακροχρόνιες ανασκαφές, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, με κτήρια που χρονολογούνται από τους ύστερους ελληνιστικούς ως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Η ένταξη της Αρχαίας Ήλιδας στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO θα συμβάλει τόσο την προβολή και αξιοποίηση των ίδιων των μνημείων όσο και στην οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Για το λόγο αυτό πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε το εγχείρημα αυτό να γίνει πραγματικότητα. Ήδη απέστειλα επιστολή τόσο προς τον Υπουργό Πολιτισμού όσο και προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητώ την έμπρακτη υποστήριξή τους, καθώς και την ενεργοποίηση και των υπολοίπων μελών του Κοινοβουλίου.

Θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ τον Δήμο Ήλιδας και την Ζ’ ΕΚΠΑ και να δηλώσω πως θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να συμβάλω στην προσπάθεια αυτή».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών