Κοντογιάννης: O πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας

Την ανάγκη συλλογικού επανασχεδιασμού της πολιτικής της χώρας αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα στη βάση της ανάδειξής του σε βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανεο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή προς την καθιέρωση ενός νομικού πλαισίου που διευκολύνει τους κτηνοτρόφους, απλουστεύει τις διαδικασίες αδειοδότησης και βάζει τάξη σ’ ένα τομέα που ως τώρα λειτουργούσε σε μεγάλο βαθμό άναρχα.

Ωστόσο, ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως αυτό δεν είναι αρκετό, προκειμένου η γεωργία και η κτηνοτροφία να αποτελέσουν τα μεγάλα μας όπλα στη μάχη κατά της κρίσης και στη δημιουργία μιας νέας βιώσιμης οικονομίας. Χρειάζεται άμεσα να υπάρξει ένα άλλο νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει λύσει στα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας.

Μεταξύ των προβλημάτων αυτών συμπεριλαμβάνονται το υψηλό κόστος των εισροών και ιδιαίτερα των ζωοτροφών και της φορολογίας, οι τιμές πώλησης, τα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις των κτηνοτρόφων από τις τράπεζες, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η χρήση των βοσκοτόπων.

Επίσης, τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν υπάρχει παραγωγή. Η χώρα μας εισάγει και δεν παράγει. Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες εξόδου από την κρίση, πρέπει η συμβολή του πρωτογενούς τομέα να φθάσει στο 14% με 15% του ΑΕΠ, κι αυτό θα γίνει μόνο εάν, εφενός, δοθεί ουσιαστική στήριξη στους αγρότες και αφετέρου, δημιουργηθεί το κατάλληλο εκείνο πλαίσιο που θα στρέψει τους νέους μας στο να ασχοληθούν με τη γη, όχι ως εργάτες γης, αλλά ως αγρότες επιχειρηματίες.

Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο ζήτημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων και την ανάγκη προώθησης της εγκατάστασής τους τόσο στις στέγες των ποιμνιοστασίων όσο και στους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, για τους οποίους η ισχύουσα νομοθεσία περί έργων εγγείων βελτιώσεων είναι περιοριστική.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor