Κοντογιάννης: Χάος με την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης

Μέχρι και σε εξωτερικούς αξιολογητές καταφεύγει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης, όπως προκύπτει από

την απάντηση του Υπουργού κ. Κ. Σκανδαλίδη, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχεται επί της ουσίας ότι με τις υπάρχουσες διαδικασίες είναι αδύνατον να γίνουν οι αξιολογήσεις σε λογικά χρονικά πλαίσια, ενώ δεν δίνει καμία σαφή απάντηση σχετικά με το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων πανελλαδικά.

Όπως προκύπτει από την απάντηση, λόγω του περιορισμού που υπάρχει από το Νόμο 3833/2010 σχετικά με τη μηνιαία αποζημίωση των ομάδων εργασίας που απαρτίζονται από γεωτεχνικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος έχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, για τη συμμετοχή στην ομάδα αξιολόγησης, υπαλλήλων των υπηρεσιών των περιφερειών και την ανάθεση μέρους του έργου σε εξωτερικό αξιολογητή μέσω της Τεχνικής Βοήθειας ΠΑΑ 2007-2013.

Ο Νόμος 3833/2010 προβλέπει συγκεκριμένα πως σε συλλογικά όργανα, όπως οι ομάδες εργασίας, η μηνιαία αποζημίωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 300 ευρώ και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% των μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης. Με τα ανωτέρω δεδομένα και έχοντας υπ’ όψιν το περιεχόμενο και τις απαιτήσεις της αξιολόγησης των αιτήσεων ενίσχυσης Σχεδίων Βελτίωσης, προσδιορίστηκαν τα όρια για τον αριθμό των φακέλων, που μπορεί κάθε αξιολογητής να διεκπεραιώσει μηνιαίως (10 φάκελοι αν μήνα).  

Σύμφωνα με τον κ.Σκανδαλίδη, δεν υφίσταται θέμα απόρριψης αξιολογητών αλλά επιλογής κατάλληλων αξιολογητών για το έργο της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς η ομάδα έργου που συστάθηκε για να συμμετέχει στις διαδικασίες αξιολόγησης του Μέτρου 121 αποτελείται μόνο από τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα των εν δυνάμει αξιολογητών, διότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του μέτρου αυτού, μόνο γεωτεχνικοί μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία λόγω του επιστημονικού υπόβαθρου και των εξειδικευμένων γνώσεων και απαιτήσεων που προϋποθέτει το σχετικό μέτρο.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.