Κουβέλης για Σόιμπλε: "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός"

Τη δική του απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε από τον Πύργο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου στο

Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο  τόνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός» σχολιάζοντας ως απαράδεκτα τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες.

«Είναι απαράδεκτα τα όσα λέγονται και όσα στέλνονται ως εντολές και επιλογές ιδιαίτερα από τη Γερμανία και ακόμα πιο ειδικά από τον κ. Σόιμπλε ο οποίος θέλει να διατυπώνει άποψη ακόμα και από το γεγονός πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα θεωρώντας ότι έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σε ζητήματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της κυριαρχίας του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός και θα πρέπει να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι, ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. ότι ο ελληνικός λαός έχει ματώσει, έχει δεχτεί δυσβάσταχτα βάρη και τούτη η χώρα κάνει προσπάθειες για να  μπορέσει να ορθοποδήσει. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί επιλογή εκ μέρους εταίρων στην Ε.Ε. που τεμαχίζει την ίδια την υπόθεση της Ε.Ε. η οποία οφείλει να βαδίσει με σταθερά βήματα προς την πολιτική της ενοποίηση και να αντιμετωπίσει συνολικά την γενικευμένη κρίση χρέους που υπάρχει στην Ευρώπη και προφανώς να ασκήσει επί της ουσίας την οικονομική διακυβέρνηση υπηρετώντας την ενωμένη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Κουβέλης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο Πύργου συνοδευόμενος από το βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Νίκο Τσούκαλη και άλλα στελέχη από την Ηλεία και την Αχαΐα, όπου εκεί ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους συνδικαλιστές – εκπροσώπους των εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί.Στη συνέχεια επισκέφθηκε διαδοχικά τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για την αναγκαιότητα της άμεσης αποκατάστασης του νοσοκομείου, την αποζημίωση των πληγέντων και επισήμανε πως η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στην διεκδίκηση της άμεσης επίλυσης όλων αυτών των ζητημάτων.

Παράλληλα μίλησε και για την στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στο νέο μνημόνιο το οποίο και καταψήφισε στη Βουλή. Τέλος με αφορμή τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις συνεργασίες απάντησε πως «δεν επιλέγουμε τη μεγέθυνση της ΔΗΜ.ΑΡ., ούτε με διαγραφέντες, ούτε με εκείνους οι οποίοι αναζητούν να εξυπηρετήσουν κάποιες συγκεκριμένες προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις. Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε ούτε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ αλλά δεν θέλουμε και το σύνδρομο του σκαντζόχοιρου».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ