Κουτσούκος: Καθησυχαστικός σε Καφύρα για Ολυμπία Οδό

Καθησυχαστικός παρουσιάζεται σχετικά με την τύχη της Ολυμπίας Οδού, ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, σε επιστολή του προς τον αντιπεριφερειάρχη,

 

Χαράλαμπο Καφύρα. Σε αυτή μιλά σε πρώτο πρόσωπο και αναφέρει τα εξής:

"Είναι αυτονόητο ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με τις θέσεις που διατυπώνεις στο έγγραφο που μου κοινοποίησες σχετικά με την Ολυμπία Οδό και τις αρνητικές επιπτώσεις  για τον τόπο μας στην περίπτωση που το φυσικό αντικείμενο του έργου  σταματήσει στην Πάτρα .

Υπενθυμίζω για το ίδιο θέμα και με το ίδιο περιεχόμενο τοποθετηθήκαμε στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μας στο Υπουργείο Μεταφορών  και Δικτύων με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Συμφωνώ επίσης  μαζί σου και με της αποφάσεις που πήρατε  στην σύσκεψη  που πραγματοποίησες με τους Δημάρχους του Νόμου για  τις ενέργειες σας και τον τρόπο αντίδραση σας.

Χωρίς να θέλω να σε καθησυχάσω, μιας και  γνωρίζεις πως η  υφιστάμενη σύμβαση του έργου επιτρέπει στις τράπεζες και την κοινοπραξία να επαναδιαπραγματεύονται ασκώντας μάλιστα και απαράδεκτο εκβιασμό με το σταμάτημα του έργου, σε ενημερώνω ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων με διαβεβαίωσε  πως  με βάση τις συζητήσεις που γίνονται  με τις Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων δεν υπάρχει καμία απόφαση με βάση την οποία να συνάγεται το συμπέρασμα ότι το έργο θα σταματήσει  στη Πάτρα, η δε προσπάθεια  της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο ξεμπλοκάρισμα  της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων  και την επανεκκίνηση των έργων.   

Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω να επαναλάβω αυτό που  τόνισα και στην τελευταία σύσκεψη με τον κύριο Μαγκριώτη,  για  να είναι γνωστό και στους συμπατριώτες μας, ότι δηλαδή δεν προτίθεμαι να ψηφίσω νέα σύμβαση  για την Ολυμπία Οδό με περιορισμένο του φυσικού  αντικείμενου  του έργου μέχρι την Πάτρα.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.