Κουτσούκος Δέσμευση Οικονόμου για επίλυση προβλημάτων και επιστροφή του Φ.Π.Α των αγροτών

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Παντελή Οικονόμου συναντήθηκε χθες ο Γιάννης Κουτσούκος  προκειμένου να τον ενημερώσει για τον κίνδυνο μεγάλων

καθυστερήσεων  λόγω των δυσλειτουργιών που προκαλούνται από τη διαδικασία  επιστροφής του Φ.Π.Α στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος και να ζητήσει την επίλυσή  τους.

Ο κ. Κουτσούκος  ανέφερε τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά την μεταφορά του ελεκτικού έργου στη Δ.Ο.Υ  της  έδρας του Νομού, με τη συσώρευση των υποθέσεων και την ταλαιπωρία των αγροτών και εξήγησε πόσο αναγκαία είναι σήμερα η στήριξη των αγροτών λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Ζήτησε η σχετική διαδικασία να διεκπεραιώνεται στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ και  μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν βάσιμες  υπόνοιες ή σοβαρές ενδείξεις για τυχόν πλαστότητα ή εικονικότητα των προσκομιζόμενων τιμολογίων  να επιλαμβάνεται και η Δ.Ο.Υ της έδρας του Νομού.

Επεσήμανε μάλιστα ότι με δεδομένο ότι ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις  υπάρχουν διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργιας η όλη διαδικασία του ελέγχου , πρέπει να γίνεται άμεσα ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου διευκρίνησε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η άμεση και χωρίς εμπόδια  εξυπηρέτηση  των  αγροτών και ανέλαβε τη δέσμευση να εκδόσει εγκύκλιο με σχετικές οδηγίες στις υπηρεσίες ώστε να γίνει  δυνατή η επιστροφή του Φ.Π.Α από  τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ,  με εξαίρεση όσες από αυτές κρίνουν ότι χρήζουν διερεύνησης και ελέγχου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.