Κουτσούκος: "Με αίσθημα ευθύνης η ψήφος μου στη Βουλή - Θα είμαι παρών στην εκλογική μάχη"

Με την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού  Εργασίας  εξέφρασα την αντίθεση μου για το σύνολο των εργασιακών ρυθμίσεων που αφορούν στη μείωση του Κατώτερου Μισθού 

και ιδιαίτερα για τους νέους, την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των ελάχιστων παροχών προς τους εργαζομένους (από τα δικά τους χρήματα) μέσω της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Παράλληλα, αναφέρθηκα στις ευθύνες, τις πιέσεις και τις σκοπιμότητες των δανειστών  μας που επέβαλαν αυτά τα μέτρα, αγνοώντας τα αρνητικά τους αποτελέσματα.

Ανέλαβα, έτσι, την προσωπική μου πολιτική ευθύνη και έθεσα την αξιοπρέπεια και τις αρχές πάνω από τη θέση και το αξίωμα,  υποστηρίζοντας ότι δεν μπορώ να υλοποιήσω αυτή την πολιτική ως Υφυπουργός, γιατί αφορά και πλήττει τους πλέον αδύναμους, ενώ τορπιλίζει το κλίμα διαλόγου και συνεννόησης  μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Χώρα μας. 

Εξήγησα, μάλιστα, αναλυτικά αυτή μου την επιλογή στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας    του ΠΑΣΟΚ.

Αποτελούσε, επομένως ,υποχρέωση μου και απόδειξη συνέπειας λόγων και πράξεων να εκφράσω αυτή μου τη διαφωνία και στη Βουλή. Το έπραξα χωρίς να θέσω σε κίνδυνο και να αμφισβητήσω την ανάγκη για περικοπή του χρέους (το γνωστό PSI) και τη νέα δανειακή σύμβαση, ώστε να σταθεί στα πόδια της η Χώρα, να παραμείνει στο Ευρώ, να μην επέλθει αιφνίδιος θάνατος και να μπούμε σε μια νέα πορεία, δύσκολη και με πολλές θυσίες, αλλά αναγκαία μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους καταστροφής.

Για το λόγο αυτό ψήφισα ναι επί της αρχής και παρών στο Άρθρο 1 που συμπεριελάμβανε τα εργασιακά. Όπως δήλωσα και μετά την παραίτησή μου, θα είμαι ,όπως πάντα, δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας στην Ηλεία ανεξάρτητα από αξιώματα, γι’ αυτό και θα συνεχίσω να δίνω την μάχη μου μέσα από το ΠΑΣΟΚ και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα στην οποία ανήκω.  

Στην εκλογική μάχη που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του PSI, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει τον απολογισμό του, την αυτοκριτική του, να μιλήσει με ειλικρίνεια στον Λαό και μέσα από την μέγιστη δυνατή συσπείρωση και στράτευση των δυνάμεων του να διεκδικήσει την ψήφο του , προκειμένου  μαζί με το μέλλον της Χώρας να διασφαλίσει και τη συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σ’αυτή τη μάχη πρέπει να ήμαστε όλοι παρόντες γιατί είναι ώρες μεγάλης ευθύνης. Αυτό θα πράξω και εγώ έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη  στους πολίτες της Ηλείας , οι οποίοι αποτελούν και τους τελικούς κριτές όλων μας, σταθμίζοντας τη διαχρονική παρουσία και προσφορά βουλευτών και υποψηφίων, αλλά και την ποιότητα, τη σύνθεση, την αντιπροσωπευτικότητα και την επάρκεια των ψηφοδελτίων, όταν έρθει η ώρα.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών