Κουτσούκος: "Πομφόλυγα Τζαβάρα τα περί επιστροφής των δωρεών"

Τα χρήματα που συγκέντρωσε το ΕΤΑΕΑ (Ταμείο Μολυβιάτη) θα διατεθούν αποκλειστικά για το σκοπό που εδόθησαν, κανένας δεν μπορεί να τα διαθέσει διαφορετικά,

πολύ δε περισσότερο να τα ζητήσει πίσω και να του επιστραφούν.
Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Κουτσούκος μετά την προχθεσινή πομφόλυγα του κυρίου Τζαβάρα ότι ο κ.  Κωνσταντίνος  Αγγελόπουλος ζήτησε να του επιστραφούν τα χρήματα που κατέθεσε στο ΕΤΑΕΑ για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, αλλά πως στο πλαίσιο της αξιοποίησης των χρημάτων για τους σκοπούς που εδόθησαν,  ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Θάνος Μωραϊτης έχει ζητήσει την πρόσθετη αύξηση του εθνικού ορίου πληρωμών του Π.ΔΕ έτους 2011 κατά 40 εκατομμύρια, από τα δεσμευμένα χρήματα του ΕΤΑΕΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα σε πυρόπληκτες περιοχές σύμφωνα με τις προτάσεις των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Οι όποιες καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στους πυρόπληκτους, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν ούτε επιτρέπουν  τέτοιου επιπέδου αντιπολίτευση, όταν μάλιστα είναι γνωστό σε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε το ΕΤΑΕΑ χωρίς να έχει αξιοποιήσει τα χρήματά του, πολύ περισσότερο δε πραγματοποίησε χρηματοδοτήσεις εκτός του σκοπού του και σε μη πυρόπληκτους.

Ελπίζω ότι η μηνυτήρια αναφορά των στελεχών  της Νέας Δημοκρατίας θα αναφερθεί και στην περίοδο 2007-2009 και θα έχει από την άποψη αυτή ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.