Κ. Τζαβάρας: "Για εμένα δεν έκλεισε η υπόθεση Siemens"

Ο Κώστας Τζαβάρας μιλάει στην εφημερίδα metro και στο Γιώργο Κατσίγιαννη.-Εμφανιστήκατε επιφυλακτικός με την πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που εν συνεχεία υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των βουλευτών με ειδική έρευνα στην Ελβετία...

Προσωπικά δεν έχω αντίρρηση να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών. Προσωπικά δίνω εξουσιοδότηση στον πρόεδρο της Βουλής να ανοίξει όλους τους δικούς μου λογαριασμούς, όπου και αν τους βρει.

Θα είναι σύμφωνοι με το «πόθεν έσχες» που έχω δηλώσει και βέβαια τα εισοδήματά μου προέρχονται όλα από τα 30 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας που είχα ως δικηγόρος, προτού με τιμήσει ο λαός με το αξίωμα του βουλευτή. Όμως θεωρώ ότι αυτή η κίνηση, τόσο από πλευράς του κ. Καρχιμάκη όσο και από πλευράς του προέδρου της Βουλής, είναι υποκριτική και ουσιαστικά γενικεύει ένα πρόβλημα που είναι γνωστό ως πρόβλημα της διαφθοράς, την οποία έχουν καλλιεργήσει ορισμένοι πολιτικοί κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Οι πολιτικοί αυτοί κυρίως διαχειρίστηκαν υπουργικά καθήκοντα και τα χρήματα που αθέμιτα συσσώρευσαν, χρησιμοποιώντας το κυβερνητικό τους αξίωμα, προφανώς τα έχουν κρύψει σε υπεράκτιες, δηλαδή σε off-shore εταιρείες.

Θεωρώ λοιπόν ότι εάν ο πρόεδρος της Βουλής και ο κ. Καρχιμάκης έχουν πραγματικά τη βούληση να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά το φαινόμενο της πολιτικής διαφθοράς, που έχει εξελιχθεί σε πραγματικό σαράκι της Δημοκρατίας, ένα μόνο δρόμο έχουν: Να πάρουν την πρωτοβουλία, την οποία την υποστηρίζω και εγώ προσωπικά ως τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., να νομοθετήσουν μέτρα για την αποκάλυψη μέχρι φυσικού προσώπου όλων των off-shore εταιρειών στις οποίες υπάρχει υποψία εμπλοκής πολιτικού προσώπου.

-Εσείς έχετε υποψίες για πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ;

Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο χώρο ανήκουν. Το ότι υπήρξαν υπουργοί που από το αξίωμά τους αυτό αθέμιτα, παράνομα επλούτισαν, είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ, είτε είναι στη Ν.Δ., είτε στο Κ.Κ., το ίδιο βλάπτει τη Δημοκρατία.

-Πάντως στην υπόθεση της Siemens η αίσθηση του κόσμου είναι ότι τα κουκουλώσατε...

Στην υπόθεση της Siemens δεν τα κουκουλώσαμε. Όσοι τα λένε δεν έχουν διαβάσει τις 1.500 σελίδες του πορίσματος της επιτροπής. Δεν είχαν το χρόνο και προσπαθούσαν να πιάσουν όσα ψυχανεμίζονταν.

-Άρα δεν έχει κλείσει το θέμα;

Όχι, για εμένα δεν έχει κλείσει. Προσέξτε όμως, εάν ο κ. Καρχιμάκης και ο πρόεδρος της Βουλής θέλουν να απαλλαγεί ο τόπος από το σαράκι της πολιτικής διαφθοράς των πολιτικών προσώπων, πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση Παπαδήμου η υιοθέτηση της πρότασης Σαμαρά.

Δηλαδή να γίνει εξατομικευμένος περιουσιακός έλεγχος όλων όσοι κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και εντεύθεν έχουν διαχειριστεί υπουργικά αξιώματα ή άλλα αξιώματα που η άσκησή τους έδινε τη δυνατότητα διαχείρισης δημοσίου χρήματος. Εάν κάποιος θέλει να είναι δημοκράτης, οφείλει να λάβει μέτρα νομοθετικά.

Και τα μέτρα τα νομοθετικά δεν είναι αυτού του είδους, γιατί είναι δεδομένο ότι οι βουλευτές ό,τι και να έχουν θα βρεθεί. Εκείνο που δεν θα βρεθεί ποτέ όμως είναι αυτά που έχουν κάποιοι σε off-shore εταιρείες.

Και βέβαια υπάρχουν πολιτικοί που έχουν πλοία, αλλά τα πλοία αυτά δεν είναι στο όνομά τους, αλλά τα έχουν σε off-shore εταιρείες.

Και να σας πω και κάτι άλλο. Η Proton Bank έδωσε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερις off-shore εταιρείες που η ταυτότητα του φυσικού προσώπου, που είναι πραγματικός δικαιούχος, δεν είναι γνωστή και αυτό έχει επισημανθεί σε έκθεση που έχει συντάξει η Τράπεζα της Ελλάδος, την οποία έκθεση παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αυτό δεν συγκινεί τον πρόεδρο της Βουλής και τον κ. Καρχιμάκη. Εάν λοιπόν θέλουν, να βρουν τρόπο να προστατεύσουν τη Δημοκρατία από τον παράνομο πλούτο των πολιτικών, που κρύβεται πίσω από off-shore εταιρείες. Εκεί θα δείτε θαύματα.

Πηγή

metrogreece.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ