Μήνυμα για κυβέρνηση συνεργασίας από Παπαδήμο

Στην αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων επικεντρώνεται ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμους στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό για την

διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Ο κ. Παπαδήμος αναφέρει πως «οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι, αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και εξαιρετικούς κινδύνους, μπορούμε τελικά να συνεργαζόμαστε, μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και χρόνιες παθογένειες της πολιτικής μας ζωής, μπορούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δημιουργήσαμε μια γέφυρα ελπίδας και ευκαιριών».

Ο πρωθυπουργός καλεί τους Έλληνες στις εκλογές να επιλέξουν τις δυνάμεις εκείνες που οδηγούν στον δρόμου «που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλο το μήνυμα του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου στον ελληνικό λαό

Η συνάντηση με Παπούλια

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 6 Μαΐου.

Μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου, ενώ λίγο μετά τις 20.00 θυροκολλήθηκε στο Κοινοβούλιο η απόφαση διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης των εκλογών.

Της επίσκεψης Παπαδήμου στο Προεδρικό προηγήθηκε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών στους υπουργούς.

Ο κ. Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο προέβη σε απολογισμό της κυβέρνησής του υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ορκίστηκε «σε μια περίοδο που η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν την πτώχευση και την οικονομική κατάρρευση» και συμπλήρωσε πως τότε «η θέση της στη ζώνη του ευρώ τελούσε υπό αίρεση».

Περιέγραψε επίσης το έργο της κυβέρνησης και στάθηκε σε τρία σημεία: Την κατάρτιση του νέου οικονομικού προγράμματος για την τριετία 2012-2014, την έγκριση του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου των 130 δις που καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας ως το 2015 και την ολοκλήρωση του PSI.

Επιπρόσθετα δήλωσε πως «με αυτόν τον τρόπο αποφύγαμε τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και διαμορφώσαμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες» με στόχο την εξυγίανση του κράτους, τη διασφάλιση δημοσιονομικής σταθερότητας και την αποκατάσταση στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Πηγή

protothema.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor