Μπαλαούρας: Αισιόδοξος για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Μάκη Μπαλαούρα στην ΕΡΑ Πύργου 

Συνέντευξη εφ’ ολης της ύλης για θέματα Ηλειακά, αλλά και πολιτικά και οικονομικά, με αφορμή τις εξελίξεις για το δρόμο Πάτρα- Πύργος, έδωσε χθες στην ΕΡΑ Πύργου και στον δημοσιογράφο Ζ. Μαντά,  ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Μάκης Μπαλαούρας 

Ειδικότερα ο Ηλείος βουλευτής για το δρόμο Πάτρα- Πύργος, σημείωσε ότι το θέμα βρίσκεται στην κατεύθυνση που είχε  δώσει στην εκδήλωση στη Γαστούνη από κοινού με τον κ. Νίκο Παππά. Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος, «όπως ο Πρωθυπουργός, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να έχουν αρχίσει και τα έργα».

«Περάσαμε και από Συμπληγάδες, αφού το έργο είχε απενταχθεί το 2013 και επομένως έπρεπε να πάρουμε ξανά τις εγκρίσεις από την Κομισιόν», αλλά καταφέραμε την έγκριση και μάλιστα χωρίς να ανασταλεί η διαπλάτυνση του έργου, όπως ήθελε η Κομισιόν, που θεωρούσε ότι έχει μειωθεί πολύ ο φόρτος».

«Σας θυμίζω ότι το Ελεγκτικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο έκανε μια αξιολόγηση των μεγάλων οδικών έργων στην Ελλάδα και για το συγκεκριμένο δρόμο εκτίμησε ότι είχαμε αύξηση του κόστους κατά 60%, με ταυτόχρονη μείωση του δρόμου κατά 45%. Οι Ευρωπαίοι πιάσανε “στα πράσα” τους εργολάβους και το τότε πολιτικό σύστημα “να κλέβουνε τη γίδα”. Πληρώσαμε τρεις φορές παραπάνω ένα μέρος της Ολυμπίας Οδού, από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα», υπογράμμισε ο βουλευτής.  

Η αντιπολίτευση να μπει στην ουσία της πολιτικής και όχι σε γελοιότητες

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, ο κ. Μπαλαούρας σημείωσε ότι «η αντιπολίτευση είναι σε αμηχανία. Η ΝΔ έβγαλε ένα σχόλιο αργά το βράδυ της Κυριακής, όπου έλεγε ότι ο Πρωθυπουργός είναι ψεύτης, θρασύς κλπ. Επί της ουσίας δεν απάντησε σε τίποτα».

«Δεν έχουν κάτι να απαντήσουν επί της πολιτικής και αυτό που καταδυναστεύει την πολιτική ζωή είναι ότι δεν γίνεται ιδεολογική σύγκρουση», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «οι συγκρούσεις πρέπει να έχουν κανόνες, να έχουμε αρχές και θέσεις και ας συγκρουόμαστε αλύπητα. Όμως η αντιπολίτευση καταφεύγει στο θεαθήναι, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά είναι προβλήματα που πλήττουν το πολιτικό σύστημα και το οδηγούν σε κατάσταση απαξίωσης».

Για τις οικονομικές ελαφρύνσεις που ανακοινωθήκαν 

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπαλαούρας σχολίασε ότι «έκανε μια σημαντική ομιλία και έδωσε μια εξαιρετική συνέντευξη Τύπου». «Εκείνο που έβγαλα ως συμπέρασμα ήταν ότι οι δημοσιογράφοι, ακόμα κι εχθρικότατων μέσων ενημέρωσης, έδειξαν σαν να έλεγαν ότι θα είναι και ο επόμενος Πρωθυπουργός. Ο ίδιος έδωσε το δικό μας όραμα με σαφήνεια, καθαρότητα, αλλά και με ανθρωπιά», τόνησε.

Για τις ελαφρύνσεις ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι είναι «εντός των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει. Εάν είχαμε τη δυνατότητα, θα έπρεπε να επιστρέψουμε στους ανθρώπους αυτούς πολλαπλά δισεκατομμύρια».

«Ο Πρωθυπουργός, επειδή ακριβώς είμαστε μια υπεύθυνη κυβέρνηση, είμαστε η κυβέρνηση εκείνη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, υπήρξε συγκρατημένος» είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μετά την κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, ενδεχομένως να προχωρήσουμε και σε μερικά ακόμη μέτρα. Τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι πάρα πολύ θετικά, έχουμε υπερπλεονάσματα, ανάπτυξη, ρεκόρ εξαγωγών, εισροή ξένων επενδύσεων – έχουμε λοιπόν στοιχεία, που βοηθούν στην εικόνα της χώρας στη διεθνή κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα δίνουν ελπίδα και στον ελληνικό λαό».

 «Ο κόσμος εξακολουθεί να υποφέρει, αλλά ελπίζει και προσδοκά», κατέληξε ο βουλευτής.

Για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα

«Ψηφίσαμε νόμο, που δίνει τη δυνατότητα στο 90% των επενδυτών να πάρουν άδεια επιχείρησης μέσα σε 10 λεπτά κι επειδή ήμουν εισηγητής, τα ξέρω πάρα πολύ καλά αυτά τα πράγματα. Για το υπόλοιπο 10% θα νομοθετήσουμε μετά το Φθινόπωρο, καθώς αφορά τις οχλούσες επιχειρήσεις και εκεί προβλέπονται ειδικές διαδικασίες. Αυτά είναι μέτρα υπέρ της επιχειρηματικότητας και όχι σε κρατικοδίαιτους», δήλωσε ο κ. Μπαλαούρας.

Για τους επενδυτές σημείωσε, ότι έρχονται στην Ελλάδα και ενδιαφέρονται για επενδύσεις μεγάλης σημασίας, ενώ τόνισε ότι δέχεται και ο ίδιος επισκέψεις, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο βουλευτής ανέφερε την «ομάδα fast truck, ώστε να ξεπερνιούνται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες» και συνέχισε, λέγοντας ότι  «παλιότερα, ένας επενδυτής χρειαζόταν 3-4 χρόνια για να βγάλει άδεια, καταβάλλοντας το λεγόμενο “γρηγορόσημο”! Αυτά δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν μπει σε τάξη”. 

Ο κ. Μπαλαούρας υπογράμμισε τέλος το γεγονός, ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική αδειοδότηση Βιομηχανικών Ζωνών, «που θα έχουν όλα όσα χρειάζονται, από περιβαλλοντικές εγκρίσεις έως εγκαταστάσεις ύδρευσης-αποχέτευσης» και συμπλήρωσε, ότι «αν υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες στην Ηλεία, μπορεί να γίνει και στην περιοχή μας».

Για τη νέα γενιά

Ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι βλέπει «με μεγάλη αισιοδοξία και το 2019 και το 2020. Ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός αγωνιστής και δημιουργικός».

«Ένας επενδυτής έρχεται στην Ελλάδα γιατί έχουμε μακράν το πρώτο σε γνώσεις και δυνατότητες ανθρώπινο δυναμικό, ιδίως νέα παιδιά», εκτίμησε.

«Έχουμε όλες αυτές τις δυνατότητες, υπάρχει μια τόνωση της ελπίδας, που ολοένα θα αυξάνεται και αυτό είναι σημαντικό, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία, και νομίζω θα πορευτούμε καλά» υπογράμμισε ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ