Μύνημα Ευθυμίου από τον Πύργο, παραμονής στην Ευρώπη που αλλάζει

Το εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, τα έξι σημεία του προγράμματος  του ΠΑΣΟΚ  που θα μπορέσουν να απαλλάξουν τη χώρα από το βραχνά των μνημονιακών
συμβάσεων από το 2015 και το σχέδιο ενίσχυσης  των ομάδων που επλήγησαν παρουσίασε χθες το απόγευμα ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου κατά την ομιλία του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ του Πύργου.

Νωρίτερα, ο κ. Ευθυμίου είχε συνάντηση με τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ. Γιάννη Αργυρόπουλο όπως και στελέχη του κόμματος όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα επόμενα βήματα εν’ όψει του προεκλογικού αγώνα. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, πλαισιωμένος από τον βουλευτή Ηλείας κ. Γιάννη Κουτσούκο και το μέλος του οργανωτικού τομέα Θανάση Μπιλίρη, ο κ. Ευθυμίου σημείωσε ότι το κόμμα έλαβε το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, έχει αντλήσει τα συμπεράσματα από τα λάθη και τις παραλείψεις αλλά είναι η μόνη δύναμη που έχει συνειδητοποιήσει την αλλαγή της Ευρώπης και την αναγκαιότητα παραμονής της χώρας στο νέο αυτό ευρωπαϊκό σκηνικό.

«Σ’ αυτές τις εκλογές θα κριθούν όλες οι κατακτήσεις όλων των προηγούμενων δεκαετιών. Θα κριθεί αν η Ελλάδα θα σταθεί αυτοδύναμα στην καρδιά της ενωμένης Ευρώπης ή αν θα χάσει και τα κεκτημένα και θα μπει σε μια μεγάλη ιστορική περιπέτεια που θα την πληρώσει πρωτίστως ο ελληνικός λαός και οι πιο αδύναμοι» τόνισε και συνέχισε «Το ΠΑΣΟΚ  έχει αντλήσει τα συμπεράσματα των λαθών και παραλήψεων του.

Έχει πάρει το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και είναι σήμερα η δύναμη που έχει απόλυτη συνείδηση ότι η Ευρώπη θα αλλάξει. Θα γίνει η Ευρώπη των ονείρων μας, του κοινωνικού κράτους, των λαών, από την επικράτηση του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος όπως άρχισε να φαίνεται και με τη νίκη του Ολάντ».

Έξοδος το 2015 από την κρίση

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι το κόμμα είναι σήμερα σε θέση να δεσμευτεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση από το 2015 με δικούς της πόρους, την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και των ομάδων που έχουν πληγεί από τις οριζόντιες περικοπές.

«Έχουμε το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας  από την κρίση και την έξοδο από τον καταναγκασμό των δανειακών συμβάσεων. Πιστεύουμε ότι με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μπορεί η χώρα να βγει από τους καταναγκασμούς των μνημονίων ως το 2015. Έχουμε επεξεργαστεί τα έξι σημεία που θα διευκολύνουν την αναθεώρηση των συμβάσεων σε μια κατεύθυνση που εγγυώνται και την αναπτυξιακή προοπτική και με ασφάλεια ότι μπορούμε να βγούμε με δικά μας μέσα ως το 2015.

Επίσης έχουμε επεξεργαστεί ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα που αφορά τις ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη χρεοκοπία της χώρα που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ  τον Οκτώβρη του 2009 από τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στα σημεία ενίσχυσης των πληγέντων ομάδων, ο κ. Ευθυμίου μίλησε για εγγύηση ενός κατώτατου εισοδήματος αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε οικογένεια, και αναφέρθηκε σε προγράμματα που θα καταπολεμήσουν την ανεργία και θα ενισχύσουν την μικρομεσαία επιχείρηση. Σημείωσε δε, ότι με την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων θα ανοίξουν αυτόματα 120.000 θέσεις εργασίας.

«Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, ότι το εθνικό φορολογικό σύστημα θα αρχίσει την ανακούφιση και κάθε βήμα που κερδίζουμε θα είναι ένα βήμα ανακούφισης αυτών που έχουν πληγεί» τόνισε και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ για μια υπεύθυνη κυβέρνηση της κεντροαριστεράς.

Επιπλέον, η εμφάνιση του κ. Ευθυμίου στην Ηλεία σηματοδοτεί και την έναρξη των διαδικασιών για το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Ένα συνέδριο που,  όπως  δήλωσε ο κ. Αργυρόπουλος, «θα διαμορφώσει τις συνθήκες για μια καινούργια δημοκρατική παράταξη που θα συνθέτει όλες τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις του τόπου».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor